3FM nieuws

Dit zijn de beste tracks van Divide volgens Rámon, Roosmarijn en Wijnand

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de beste tracks van Divide volgens Rámon, Roosmarijn en Wijnand

Ed Sheerans nieuwe album van A tot Z beluisteren is natuurlijk leuk, maar niet iedereen heeft daar meteen tijd voor. Deze 3FM-DJ's deden het voorwerk en vertellen jou welke drie tracks volgens hen echt de moeite waard zijn!

Michiel Veenstra liet Divide al in zijn geheel horen op vrijdagochtend. Alle zestien tracks, inclusief het commentaar van Ed zelf. Top, maar als je geen zin of tijd hebt voor het hele album is zestien nummers beluisteren wel wat veel. Dit zijn de drie beste tracks van Divide volgens Roosmarijn, Rámon en Wijnand!

De top 3 van Roosmarijn

1. 'Supermarket Flowers'
"Supermarket Flowers, de BALLAD met hoofdletters. En meerdere hallelujahs in de lyrics! Als je hier niet van smelt, dan ben je van steen."

2. 'Barcelona'
"Erg slim om deze track na al het drama van 'Supermarket Flowers' te zetten, want hij is stukken luchtiger en zonniger. Echt een high energy liedje. Dat was een welbesteed Easy Jet-vluchtje naar Barcelona om daar dit liedje bij elkaar te verzinnen! Extra attentie voor de sax solo..."

3. 'Shape Of You'
"Track vier op een album is meestal de sterkste track. En daar vinden we 'Shape Of You'! Inderdaad het meest catchy nummer van het hele album. Een tijdloze classic zoals 'The A-Team' zal het niet worden, maar het is hands down de sterkste single tussen de liedjes."

De top 3 van Rámon

1. 'Galway Girl'
"'Galway Girl' vond ik echt heel tof, het klinkt bijna een beetje boyband-achtig. Ik houd van nummers die er meteen inknallen, dan kun je er niet meer 'uit' zodra hij begint. Dat rappen is ook fantastisch in de mix met zijn zang hier!"

2. 'Happier'
"Dit is precies wat je hoopt te krijgen als je een nieuw album van Ed Sheeran aanzet. Het is mooi, catchy, typisch iets van hem. Een beetje de 'Thinking Out Loud' van dit album, eigenlijk. Hij heeft een gedeelde tweede plaats met 'How Would You Feel (Paean)', die is ook heel goed!"

3. 'Barcelona'
"Deze maakt het trio compleet. Deze tracks geven aan hoe divers het album is... Je kunt erop dansen, schuifelen of het lekker meeblèren. Ik krijg altijd meteen beelden of een gevoel bij een liedje, en met 'Barcelona' is het meteen zomer. De temperatuur en regen kan doen wat 'ie wil, maar dit klinkt sowieso heerlijk!"

De top 3 van Wijnand

1. 'Supermarket Flowers'
"By far het mooiste nummer van het album. Ed schreef het voor zijn oma toen zij overleed en ik moest meteen aan mijn eigen oma denken. Mijn opa overleed toen ik acht was en nu is mijn oma mijn opa én oma ineen. Ik bel haar elke week minstens twee keer. Onze band is heel hecht, ik zie haar echt als een vriendin van me. Ze is een pienter vrouwtje die in WOII veel heeft verloren, maar heel sterk is en tot op de dag van vandaag een hoop levenslust heeft."

Ed's liefde voor zijn oma druipt van deze plaat af en die voel ik net zo. Het is een track die je hart binnenloopt en er niet meer uitgaat."

2. 'Bibia Bi Ye Ye'
"Een van mijn favoriete albums is Graceland van Paul Simon, de plaat die hij in Zuid-Afrika maakte en echt een standbeeld is geworden. Op een of andere manier krijg ik het gevoel dat Ed naar Paul geluisterd heeft bij het maken van deze track. De samenwerking met een Ghanees artiest, de gitaarriffjes, het achtergrondkoor: helemaal de Graceland-vibe. Heerlijk."

3. 'Galway Girl'
"Deze is weer totaal anders dan de eerder genoemde tracks. Heerlijk zoet, een romantisch boy meets girl-liedje. De lyrics zijn ook on point: 'She took Jamie as a chaser, Jack for the fun, She got Arthur on the table with Johnny riding a shotgun.' Briljant."

Ster advertentie
Ster advertentie