3FM nieuws

Einde in zicht voor Foals?

  1. Nieuwschevron right
  2. Einde in zicht voor Foals?

Foals-zanger Yannis Philippakis heeft in een interview gezegd dat er mogelijk nog maar één nieuw album van de band komt.

Yannis Philippakis heeft te kennen gegeven dat hij wel eens nadenkt over het einde van zijn band Foals. Hij acht het niet onwaarschijnlijk dat er na het in februari 2013 verschenen Holy Fire nog slechts één album van de Britse indierockband volgt.

"Muzikanten hebben psychologische behoefte"

In een interview met FaceCulture zei Philippakis: "Muzikanten hebben een beweegreden om muziek te maken. Ze doen het niet omdat ze talent hebben of het leuk vinden, ze maken muziek vanuit een bepaalde psychologische behoefte. Het is een manier om jezelf te uiten."

Volgens de Foals-zanger zou die behoefte wel eens weg kunnen zijn tegen de tijd dat het vierde album van de Britse band is verschenen.

Philippakis mist inspiratie voor teksten

Yannis Philippakis denkt dat vooral het schrijven van teksten een struikelblok wordt: "We zouden oneindig door kunnen gaan met muziek en melodieën, maar het probleem ligt bij de teksten. Ik weet niet of we nog veel meer te vertellen hebben na een volgend album."

Hij ziet dat overigens niet per se als iets slechts. Sterker nog, hij zou zichzelf teleurstellen als hij voor lange tijd hetzelfde zou blijven doen.

Foals op Lowlands

Foals werd in 2005 opgericht en bracht sinds 2008 drie albums uit, waarvan Holy Fire het meest recente is. De single 'My Number' werd al voor de release van Holy Fire uitgeroepen tot 3FM Megahit. Foals treedt op 18 augustus op tijdens Lowlands en stond eerder dit jaar nog in Paradiso.

Foals live in Paradiso

Ster advertentie
Ster advertentie