3FM nieuws

James Bay heeft tam Paradiso aan zijn voeten

  1. Nieuwschevron right
  2. James Bay heeft tam Paradiso aan zijn voeten

Wat. Een. Muzikant! James Bay speelde dinsdag in Paradiso, Amsterdam een ongelooflijke set waarmee hij Paradiso omver blies. Zo omver blies, dat het publiek niet altijd wist wat het ermee aanmoest.

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

Door: Rick de Jong

Als er een rij tot om de hoek staat, dan weet je dat er een grote naam in Paradiso staat. Dinsdagavond stond James Bay op het affiche van de poptempel in Amsterdam voor voorlopig zijn laatste show in zo'n intieme zaal, want als hij in oktober terugkomt naar Nederland, is de HMH ook al helemaal uitverkocht. Een laatste kans dus voor de fans om hem van écht dichtbij te kunnen zien.

Natuurlijk veel meisjes in de zaal

Die fans, die zijn er zeker! Hoe verder naar voren je je wurmt in de zaal, hoe meer zenuwachtige dames je ziet. Na die eerste paar rijtjes, staan er ook veel heren in de zaal. Opmerkelijk, want bij de gevoelige plaatjes van James Bay zwijmelen het liefst meisjes weg.

Steviger dan we 'm kennen

Daar hebben we meteen een dingetje: James Bay maakt eigenlijk geen zwijmelmuziek. Wij kennen hem natuurlijk van de rustige plaatjes 'Let It Go' en 'Hold Back The River' (waarvoor hij vooraf uit handen van Ilse DeLange backstage een platina plaat kreeg), maar James lijkt zich op het podium het lekkerst te voelen als hij wat stevigere gitaren kan laten horen.

"Het concert was echt heel erg goed!!! Ik wist dat hij goed was, maar ben echt omvergeblazen door hem. Hij heeft een hele krachtige stem en zijn gitaarspel is echt ijzersterk! Echt super om hem in zo'n zaal te zien."
- Eline Raterink in de 3FM-app

Publiek erg mak

Het publiek lijkt daar wat moeite mee te hebben. Het luistert vooral naar de muziek, terwijl er best gedanst, meegezongen en geklapt mag worden. Moet worden, om de sfeer van het concert te verhogen. Bij elke blik in het publiek, gillen er meisjes. Na elk liedje, klapt iedereen. Maar zo veel als James Bay geeft op het podium, krijgt hij niet terug van het publiek.

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

Bijna pijnlijk is het moment als de band van het podium gaat (om vervolgens terug te komen voor het onvermijdelijke toegift) en er net zo'n mak applausje klinkt als bij - laten we zeggen - het derde liedje van de set.

James Bay geeft alles

Maargoed, de zanger heeft er zelf niet zo veel last van en geeft echt alles. Als je zo veel gillende meisjes in het publiek hebt, verwacht je bijna een boyband-achtige sound, maar James Bay is veel meer een échte muzikant. Met vier man op het podium een strakke, perfect klinkende show neerzetten. Dat doet 'ie zonder moeite. Vanaf het moment dat de lange haren en hoed het podium opwandelen en hij met een schreeuw de set begint, klinkt het als een klok.

"Wat. Een. Held. En alles loepzuiver! Hij deed nog even casual een Alicia Keys-cover en natuurlijk kwamen Let It Go en Hold Back The River voorbij. Een rasentertainer hoor, die meneer. Wauw!"
- Chantal in de 3FM-app

Hoogtepunt: Alicia Keys-cover

De show is, zonder twijfel, gewoon te gek, James is een hele goede muzikant en de liedjes blijven voorlopig lekker in je hoofd hangen. Hoogtepunt is toch geen nummer van hemzelf. Hij covert bij het toegift 'If I Ain't Got You' van Alicia Keys en blaast een gitaarsolo de zaal in, waar het publiek alleen (eindelijk) harder van gaat klappen.

"Wat was dat geweldig! Een ervaring om nooit te vergeten. Thank you, James!"
- Layla in de 3FM-app

Zo stuurt James Bay iedereen met kippenvel naar huis.

Check de foto's van James Bay live @ Paradiso

Fotograaf Hans-Peter van Velthoven was er ook bij en legde het concert vast op foto. Check die foto's hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie