3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse punkband Heideroosjes?

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse punkband Heideroosjes?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met de punkband Heideroosjes? Eind september 2012 ging Heideroosjes na 23 jaar uit elkaar. Maar kunnen we tegenwoordig alweer iets nieuws verwachten, of denken ze: 'lekker belangrijk'? Zanger Marco Roelofs geeft ons het antwoord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Touren door Japan

De mannen van Heideroosjes zijn begonnen op hun 15e, in een oud kippenhok. "Daar werden wat watten tegen de muur aangeslagen en daar gingen we repeteren." In die tijd was er nog geen internet, waardoor ze zich als pubers erg aan het vervelen waren. Het spelen in een band was dan ook begonnen als middel tegen verveling. "Vanuit daar is onze reis begonnen." En dat is een flinke reis geweest, want de Heideroosjes tourde niet alleen door Nederland. "We hebben de hele wereld gehad. Van Japan, tot de Verenigde Staten, tot Zuid-Afrika toe."

In Japan waren de fans ook echt toegewijd. "Ik sprak daar mensen die hadden gewoon meer dan 10 uur in de trein gezeten om onze show te zien." Er kwamen ook gasten binnen met een stropdas om, een pak aan en een koffertje bij zich. In eerste instantie niet het publiek dat je bij de Heideroosjes verwacht. "Die gingen naar de garderobe, trokken daar hun shirt uit, deden wat gel in hun haren en die doken de pit in." Tijdens de nummers braken ze allemaal de tent af, maar daartussen staan ze te klappen en zijn ze muisstil. "Ik dacht in het begin: hebben we iets verkeerds gedaan?" Maar in Japan is dit een vorm van beleefdheid.

Bandje besta je nog?

In 2019 kwamen de Heideroosjes bij elkaar voor hun 30-jarig jubileum, maar daarna hebben ze de bus geparkeerd. Die heeft niet lang stilgestaan, want al snel kwam Covid. "Toen gingen we ons weer vervelen." Een rode draad in het bestaan van de Heideroosjes. Uit deze verveling zijn weer nieuwe nummers ontstaan. "Toen dachten we in 2022 van ja, het leven is toch ook zo kort. We hebben nieuw materiaal en er zijn nog steeds mensen die ons willen zien." Dus toen zijn ze weer wat clubshows gaan doen. Volgend jaar is hun 35-jarig jubileum en dan kunnen we de Heideroosjes weer op verschillende podia verwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie