3FM nieuws

Wát zingt Christine & The Queens nou in 'People, I've Been Sad'?

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Wát zingt Christine & The Queens nou in 'People, I've Been Sad'?

Door de titel 'People, I've Been Sad' krijg je al wel een idee waar het nummer over gaat, maar Franse lyrics goed interpreteren is vaak toch niet het sterkste punt van de gemiddelde Nederlander. Daarom schakelt 3FM-dj Vera Siemons een Frans-docent in: Lisa!

Net even anders

Volgens Lisa is het niet heel gek dat je niet meteen kaas maakt van de Franse lyrics van Christine. "De taal zit sowieso anders in elkaar qua zinsvolgorde, maar maakt ook vaak gebruik van vergelijkingen en synoniemen. Praten in gezegdes en spreekwoorden is populair en heel veel van die termen kennen wij simpelweg niet in het Nederlands. Het is echt een soort poëzie die ze verwerkt in haar liedjes. Da's heel mooi, als je weet wat ze ermee bedoelt haha."

Fel

In het Engels vertelt Christine al dat ze verdrietig is en het gevoel heeft dat ze veel mist, maar in het Frans wordt ze een tandje pittiger. Lisa: "Ze wordt daar heel fel, betrekt ook andere mensen erbij. Ze deelt dat haar emoties leidend zijn deze dagen, maar dat ze niet wil dat mensen (die vervelende dingen over haar zeggen) macht over haar hebben. Ze wil zich niet laten beïnvloeden door hen."

Dat lukt, gezien de titel van het nummer, niet helemaal. Desondanks is dit de centrale boodschap van het nummer: "Jullie hebben geprobeerd me pijn te doen, maar ik probeer me er zo weinig mogelijk van aan te trekken."

Zo. Nu je weet wat de strekking is van 'People, I've Been Sad', kun je focussen op 'm leren mee te zingen! Je hoort de track elke dag voorbijkomen op 3FM.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie