3FM nieuws
NTR

Wayne lag 4 maanden in coma door het ongeluk na Pinkpop

foto: Foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wayne lag 4 maanden in coma door het ongeluk na Pinkpop

Wayne (27) uit Heerlen maakte een paar uur na Pinkpop 2018 het ongeluk mee waarbij een busje inreed op zijn groep vrienden. Tijdens de Top Serious Request sprak 3FM-dj Vera Siemons hem omdat hij een plaatje aan had gevraagd.

Vrijwilliger

In de nacht na Pinkpop 2018 zat Wayne met een groepje vrienden voor de ingang van camping B op de weg. Het was 04:00 uur 's nachts en ze hadden als vrijwilliger gewerkt op het festival. Ze werden geschept door een auto, waarbij één van de vier vrienden overleed. Wayne en twee anderen raakten zwaargewond.

Tijdens Pinkpop 2018 werkte hij op het festival om een band te kunnen zien. "Ik wilde per se Walking On Cars zien met het nummer 'Speeding Cars', dat is voor mij gekoppeld aan mijn stiefvader. Die overleed vier weken daarvoor."

Coma

Na het ongeluk lag Wayne vier maanden lang in coma. Toen hij wakker werd, bleek dat hij hersenletsel had opgelopen. Zijn geheugen komt langzaamaan terug, maar het gaat niet altijd even makkelijk. Voor 3FM Serious Request: The Lifeline vroeg hij daarom 'Memories' van Maroon 5 aan.

Sinds het ongeluk staat Waynes leven in het teken van revalideren en weer zichzelf worden. Wayne tegen Vera: "Ik ben al meer dan een jaar hiervan aan het herstellen. 2019 staat voor mij in het teken van alle geheugenproblemen die ik heb opgelopen door die klap."

Toekomst

Wayne werkt nog elke dag aan zijn herstel. "Ik heb nu een uitkering en mijn kans op een baan is flink kleiner geworden door de schade. Ik wil wel kijken of het lukt om weer fatsoenlijk rond te komen en in de toekomst weer verder te gaan."

Wayne: dankjewel voor je plaataanvraag en we hopen dat je in 2020 weer vooruit kunt gaan kijken!

Ster advertentie
Ster advertentie