3FM nieuws

Krezip trapt Novib actie af

  1. Nieuwschevron right
  2. Krezip trapt Novib actie af
Een roddelvol weekend werd maandag opgehelderd: Krezip gaf een illegaal concert voor Novib. 3FM was aanwezig en maakte foto's! Lees en bekijk er hier meer!Het gonsde de hele week al door de wandelgangen bij 3FM: er gaat iets geheims gebeuren rond Krezip! Maar wat dan precies? Ging het om het nieuwe album? Was er ruzie? Niemand wist het, tot maandag 4 april. Toen vertelde zangeres Jacqueline Govers bij Gerard Ekdom in de uitzending dat Krezip een geheim illegaal concert ging geven in Amsterdam, om een actie voor de organisatie Novib af te trappen.

Rond 10 over 12 begon het concert tegenover het Barleuscollege (vlak naast de Paradiso) in Amsterdam. Al snel werd er een publiek gevormd uit leerlingen van het Barleuscollege, fans die de lokatie via SMS hadden gekregen en toevallig voorbijgangers. 3FM DJ Giel was ook aanwezig op het podium om extra uitleg over de actie te geven.

De actie: hoe en wat?

Het doel is uiteindelijk minstens 100.000 kinderen naar school te krijgen. Hier is geld voor nodig, en dit geld probeert Novib samen met Krezip bij elkaar te krijgen. Ook zul je Novib tegenkomen op festivals als Pinkpop en Lowlands. Via het nummer 0900 - 33 868 55 kun je 5 euro overmaken. Van die 5 euro kan een kind een half jaar naar school.

Om iedereen op de hoogte te houden van de hoeveelheid kinderen die, dankzij de actie, tot nu toe al naar school kunnen hangt er aan de gevel van de Balie in Amsterdam een gigantische teller. Met de uiteindelijke eindstand gaat Krezip naar New York om tijdens een congres aandacht te vragen voor het tekort aan onderwijs in de wereld. Help ook mee en bel met 0900 - 33 868 55

Bekijk de foto's van het optreden in het fotoboekDe site van NovibBekijk de bio van {l}Krezip{/l}
Ster advertentie
Ster advertentie