3FM nieuws

Club 3VOOR12 heeft weer talent

  1. Nieuwschevron right
  2. Club 3VOOR12 heeft weer talent
Club 3VOOR12 heeft weer een groot aantal bands weten te strikken voor hun uitzendingen deze maand. Bekijk het overzicht en beluister de uitzendingen online.

Club 3VOOR12 heeft aankomende woensdag Bettie Serveert, Stars en The Bloody Hollies te gast. En het mooie is dat de uitzending naderhand online te beluisteren zijn. Lees hieronder meer over de bands.

Bettie Serveert
1 Attagirl en drie Attaboys
Bettie Serveert gaat nooit verloren. Inmiddels toe aan hun zevende album weet de band rond Carol Van Dijk zich keer op keer te vernieuwen. Ook op hun nieuwe album Attagirl. Dus nodigen wij de Attagirl en haar Attaboys wederom uit. Zou dat ook niet al de zevende keer zijn? Even tellen...

Stars
Canadese kamer electronica
In Montreal huizen Torquil Campbell en Chris Seligman. Die laatste speelde in films en op televisie (waaronder Law & Order en Sex and the City). En als dat geen aanbeveling is, dan wel hun konnektie met Broken Social Scene, die een paar maanden geleden nog een gezellige pan verzorgden in de club.

The Bloody Hollies
Warmbloedig garagepunktrio uit Buffalo, NY
We sluiten de avond af met de bloedige Hollies uit Buffalo, NY, die met zijn 3-en meer lawaai maken dan een warmdraaiende straaljager in een bloembollenloods. Rechtdoorzee rock 'n roll met een fenomenale zanger in Wesley Doyle. Hun cd 'Fire At Will' doet de 6-jarige zoon van uw gastheer regelmatig op de cavia-kooi heen en weer springen. Dat is meestal een gunstig voorteken.

Bijzondere uitzending op 20 oktober
Woensdag 20 oktober is een bijzondere uitzending. Club 3VOOR12 heeft dan een speciale voorpremiére van de nieuwe cd van Zita Swoon (reeds vanaf 21.00 uur). Daarnaast kun je die dag luisteren naar The Duble Agent en The spirit that guides us.

Zita Swoon

Stef Kamil en zijn mannen presenteren hun nieuwe cd A Song About A Girls
Een van de interessantste Belgische bands is al sinds jaar en dag ZITA SWOON. De band rond de Antwerpse zanger-songsmit en charismatisch frontman Stef Kamil Carlens blijft zich als een popmuzikale schimmelcultuur ontwikkelen en staat elke cd garant voor verrassingen. Omdat we de mannen een warm hart toedragen, en zij ons, hebben zij aangeboden de radio-première van hun nieuwe cd 'A Song About A Girls' (ja echt met een 's') bij ons te doen. Dat doen ze niet alleen live in de uitzending, maar ook vóór de uitzending, intiem en alleen voor de gelukkigen die zich al hebben aangemeld voor de Club 3VOOR12 gastenlijst.

Stef Kamil Carlens heeft de 12 songs op "A Song About A Girls", in zijn home studio in Antwerpen in alle vrijheid, op eigen tempo, dag en nacht, vastgelegd. Weg zijn de disco-klanken van het vorige album, "Life Is A Sexy Sanctuary". In plaats daarvan klinkt "A Song About A Girls" warm, akoestisch, en intiem. Stef zingt zelfs enkele liederen in het Frans, er klinken veel violen en 'Josie' is ook weer van de partij. Dus vol vertrouwen zien we het optreden van Carlens, Pintens, Proesmans, Jespers, Van Lierde, en Caluwaerts tegemoet.
Wees daar of wordt vierkant.

The Spirit That Guides Us

Spirituele Rock Van Europeesch Fabrikaat
"Never break the silence unless you can improve it' is het motto van TSTGU, een kollektief dat niet aan naamgeving en persoonsverering wenst te doen, maar waarvan wij kunnen verklappen dat er in ieder geval leden van ATCOED en TBM inzitten. Bent u daar nog? Hoe het ook zij, emo-rock van hetzelfde plankje waar ook de Bijbel en William Blake liggen. Nieuwe cd "North and South"goed te pruimen en groot bij de EO, dus waarom ook niet bij die andere outcasts op de Nederlandse radio, de VPRO? Juist.

The Double Agents
Vuige Australische country-rockers
Op het Spooky Records-label zit dit 5-tal uit Melbourne. En aangezien we van dat label al eens de legendarische Drones op visite hadden durven wiij de gok wel te nemen. Hun cd "Friends In Low Places" sterkte ons in die overtuiging: lekkere vuige rock-plaat.

Beluister de aflevering van afgelopen woensdag

Ster advertentie
Ster advertentie