3FM nieuws

Depeche Mode weer op de planken

  1. Nieuwschevron right
  2. Depeche Mode weer op de planken
Alle Depeche Mode-fans hadden er flink de balen in dat de band uiteindelijk niet de Pinkpopzondag kon afsluiten. Gelukkig is zanger Dave Gahan weer de oude en kan hij weer genieten van zijn wereldtour.Na een kleine maand flink wat optredens af te hebben gezegd, heeft de Britse band afgelopen maandag toch weer zijn wereldtournee opgepakt. Ze stonden daar in Leipzig op de planken en woensdag vervolgen ze hun tour in Berlijn.

Buikgriepje

De gezondheid van de leadzanger ging in deze periode natuurlijk boven alles. Op 12 mei werd Dave vlak voor een show in Athene opgenomen in een ziekenhuis met een simpel buikgriepje. Uiteindelijk bleek dat buikgriepje wel iets erger te zijn en ging het om een tumor in zijn blaas.

Tour of the Universe

De tumor werd succesvol verwijderd, maar op doktersadvies moest Dave Gahan rust houden tot 8 juni. Nu deze rustperiode goed is verlopen kan Depeche Mode weer verder met de ‘Tour of the Universe-tournee en zullen ze na Berlijn optreden in onder andere Dublin, Glasgow en Londen.

Thanks

Uiteraard is Dave Gahan hartstikke blij dat hij weer op dat oude vertrouwde podium mag klimmen en dat heeft hij het Duitse publiek in Leipzig ook duidelijk laten merken met een bedankje. Ook werden de artsen die hem zo goed tijdens zijn ziekte hebben geholpen in het zonnetje gezet.


>> Lees hier meer over Depeche Mode
Ster advertentie
Ster advertentie