3FM nieuws

Rita Zipora staat bij Giel op De Speelplaats

  1. Nieuwschevron right
  2. Rita Zipora staat bij Giel op De Speelplaats

Vorige maand kwam Rita Zipora's nieuwe EP Stroom uit, vol fijne elektronisch klanken van eigen bodem. Vandaag staat Rita bij GIEL op De Speelplaats.

De Amsterdamse singer-songwriter Rita Zipora maakt Nederlandstalige electropop. In januari 2014 bracht ze haar debuutalbum Als Ik Kijk uit, waarvoor ze zich liet inspireren door artiesten als Björk en Lorde. Nu, twee jaar later, is het tijd voor nieuw werk en dat komt ze nu op De Speelplaats laten horen.

Nederlandstalig

Rita vertelde woensdagochtend bij Giel dat ze blij is dat er zo veel Nederlandstalige muziek op de radio te horen is. "Natuurlijk, Nederlands is een moeilijkere taal dan Engels om in te zingen. Maar ik ben meer na gaan denken over mijn teksten in het Nederlands. Kijk naar sommige Engelse nummers, die teksten slaan soms nergens op, maar dan klinkt het wel leuk omdat het Engels is."

Stroom

Het geluid van de nieuwe EP Stroom is meer elektronisch dan haar debuutalbum, maar de teksten zijn nog steeds hypnotiserend Nederlandstalig. “Ik luisterde steeds meer naar artiesten als James Blake en FKA Twigs. Normaal schreef ik mijn liedjes achter de piano, maar als je daarna met elektronica aan de slag gaat, wordt het veel minder organisch. Nu schrijf ik veel meer vanuit die positie.

Check de nieuwe single hier live!

Ze speelde ook de single 'Tik De Box'

Ze coverde en vertaalde 'Be The One' van Dua Lipa

Ster advertentie
Ster advertentie