3FM nieuws

Blossoms: gitaarpop met een gekke twist

  1. Nieuwschevron right
  2. Blossoms: gitaarpop met een gekke twist

En daar gaan we deze zomer nog veel meer van horen: de band kondigde deze week haar debuutalbum aan.

Nummer vijf op de 3FM Live List word je niet zomaar. Daar heb je donders goede liveskills voor nodig... En die heeft Blossoms! Maar waar blijft dat langverwachte debuut? Deze zomer, maakte de band afgelopen week bekend.

Pop met een twist

Met twee EP's én een 3FM Megahit op zak gaat het Blossoms al flink voor de wind. Het catchy 'Charlemagne' hoor je nog steeds regelmatig voorbijkomen op 3FM en in Engeland krijgen ook de singles 'At Most A Kiss' en 'Getaway' de nodige aandacht. Hoog tijd voor een echt album!

Qua titel houdt de band het simpel: de plaat gaat Blossoms heten. Hij komt uit op 5 augustus, middenin het festivalseizoen. Frontman Tom Ogden vertelt aan NME dat de tracks op het album erg persoonlijk zijn:

"Alle nummers zijn erg persoonlijk omdat ze over mijn relaties gaan. Ik schrijf meestal de beste teksten als ik me miserabel voel en een gebroken hart heb. Daarna plaatsen we er dan muziek onder die heel melodisch is, pop, maar wel met onze eigen gekke twist."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Viola Beach

Eerder dit jaar kwam Blossoms indirect in het nieuws omdat hun voorprogramma, Viola Beach, verongelukte bij een auto-ongeluk. Als eerbetoon regelde Blossoms geen vervangende support act voor hun shows, maar speelden ze een 25-minuten durende opname van een Viola Beach-set.

Overal en nergens

Eerder schreven we al dat Blossoms grote ambities heeft: "We don't want to be underground. We want to become a big band." Daarom is Blossoms dit jaar eigenlijk continu on the road te vinden: naast een rits buitenlandse festivals, stonden ze in het voorprogramma van Kasabian en The Last Shadow Puppets. In Nederland is de band live te bewonderen tijdens Best Kept Secret.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie