3FM nieuws

7x waarom de Zwarte Cross het leukste festival is van Nederland

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. 7x waarom de Zwarte Cross het leukste festival is van Nederland

Was je dit weekend bij de Zwarte Cross? Dan is het tijd om na te genieten. Was je niet bij het festijn? Dan zijn dit een berg met redenen om volgend jaar wel te gaan.

1. Een grote berg aan gezelligheid

Ilja (44) en Linda (43) zijn speciaal voor de cross naar Lichtenvoorde gekomen: "De gemoedelijkheid, de gezelligheid, de aparte dingen, je komt hier niet voor een optreden maar meer voor de gezelligheid. Iedereen komt voor de gezelligheid, niemand komt voor de muziek." "Knuffelen, samen op foto's gaan, je geeft elkaar een high-five. Hier kom je altijd in contact met mensen."

2. Je hoeft nergens lang te wachten

Niek (42) is heel enthousiast over het festival: "Het festival is heel goed geregeld. Je hoeft nergens lang te wachten. Van muziek tot theater, ik heb het nog nooit zo meegemaakt. Ik kom al 20 jaar op festivals, maar dit is echt bizar. "

3. Tante Rikie

Do I need to say more?

foto: Bullet-Ray

4. Omdat JIJ er bent

Het is zo relaxed, echt bijzonder. Lis (25), Maartje (21), Merel (24) en Julia (23) liggen uitgebreid te zonnen in de weide en vertellen: "Omdat wij hier met z'n allen zijn is de Zwarte Cross het leukste festival van Nederland. Cute hé?" Ze gaat verder: "Het is lekker gemoedelijk, alles kan, alles mag. Beetje bier soep'n. Heel veel verschillende soorten mensen lopen langs. Van mensen op klompen tot kinderen. "

5. De bordjes

Over het hele terrein kan je bordjes vinden. Bekijk hieronder de beste vondsten van onze fotograaf. Lachen gegarandeerd.

button arrow
button arrow
foto: Bullet-Ray

6. Muziek, HALLO!

Het muzikale gedeelte op de Zwarte Cross is zeker vermakelijk te noemen. Een kleine blik op de line-up laat dit zien: Onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig, Snelle, Dropkick Murphy's, Antoon, Thijs Boontjes, Suzan & Freek, Krezip en Kensington kon je vinden op de 35 verschillende podia.

7. TREKKERRR

De Zwarte Cross zou de Zwarte Cross niet zijn zonder het crossgedeelte. Stiekem de leukste plek om te zijn op het terrein. Het ene moment zie je motoren salto's maken door de lucht, het andere moment zijn BMX'ers aan het schansspringen en een tijdje later zie je de calimero klasse voorbij denderen. Een en al fun.

Ster advertentie
Ster advertentie