3FM nieuws

Remix 'Waves' van Mr. Probz meest gedraaid in Europa

  1. Nieuwschevron right
  2. Remix 'Waves' van Mr. Probz meest gedraaid in Europa

De geremixte versie van Mr. Probz' 'Waves' was afgelopen week het meest gedraaide nummer op Europese radiostations.

Dat meldt platenmaatschappij Sony Music op basis van de European Airplay Chart, waarin weergegeven wordt hoe vaak liedjes op de radio worden gedraaid.

Golf van succes met 'Waves'

Na een rustperiode dropte Mr. Probz de single 'Waves' als voorbode van zijn debuutalbum. Van 3FM ontving hij voor 'Waves' de titel 3FM Megahit en mocht hij begin april de Schaal van Rigter in ontvangst nemen. Zijn nominatie in de categorie Beste Single bleek ook niet voor niks: Mr. Probz sleepte deze titel tijdens de tiende editie van de 3FM Awards in de wacht.

'Waves' in de mix

'Waves' van Mr. Probz kwam in de zomer van 2013 tot nummer 5 in de Mega Top 50. Dat was echter wel in de originele versie, terwijl de rest van Europa Mr. Probz leerde kennen door middel van een remix. De Duitse DJ Robin Schulz nam 'Waves' onder handen door de vocalen wat te versnellen, een beat toe te voegen en er een stel zomerse klanken onder te leggen. Die versie resulteerde in een internationale doorbraak.

Europa valt voor Mr. Probz

Inmiddels valt heel Europa voor Mr. Probz; hij wist al de nummer 1 te worden in Groot-Brittannië, België, Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden en Duitsland. In "de meest geluisterde tracks wereldwijd" op Spotify staat 'Waves' op nummer 5 met ruim 72 miljoen luisterbeurten.

Mr. Probz - 'Waves' (Robin Schulz remix)

Ster advertentie
Ster advertentie