3FM nieuws

Calvin Harris onthult releasedatum vierde album

  1. Nieuwschevron right
  2. Calvin Harris onthult releasedatum vierde album

De Schotse DJ en producer brengt 4 november het studioalbum Motion uit.

Foto: Bart van der Putten

Motion is de opvolger van 18 Months, de succesplaat die Calvin Harris in 2012 uitbracht. Via Facebook onthulde Calvin 25 september de artwork van het album.

Vierde album: Motion

Over de nieuwe plaat is nog niet veel bekend. Er zijn al wel twee singles uitgebracht, waaronder 'Blame' met John Newman. Dit nummer werd 5 september online gezet. Vijf dagen later stond de track al op nummer 1 in de Spotify Charts. Geen enkele single belandde ooit sneller op nummer 1 (in de Spotify-hitlijst). En o ja, dezelfde dag verbrak 'Blame' ook nog eens het record van 'meest gestreamde song in 1 dag' (met maar liefst 1,6 miljoen streams). Petje af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Derde album: 18 Months

Adam Richard Wiles, zoals de Schotse producer heet, bracht in oktober 2012 de plaat 18 Months uit. Hiermee verbrak hij al vele records. Maar liefst acht singles van dit album kwamen in de top 10 van de hitlijsten terecht. Een mooie prestatie! Toch vertelde Calvin later dat hij niet alleen hitsingles wil produceren. "I just want to make good music," aldus Harris. Nou, we zijn benieuwd wat zijn vierde album teweegbrengt.

Ster advertentie
Ster advertentie