3FM nieuws

3voor12: het nieuwe album van Eefje de Visser

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: het nieuwe album van Eefje de Visser

Eefje de Visser bracht vrijdag 8 januari officieel haar nieuwe plaat Nachtlicht uit, deze week 3voor12 Album van de Week.

"Ik wil niet dat je het vergeet: ik ben niet meer verlegen", zingt Eefje de Visser op haar derde album. Op Nachtlicht laat de Utrechtse zich van een nieuwe kant zien, met meer elektronica en vollere arrangementen dan op de twee voorgangers. Maar tegelijkertijd is het een typische Eefje-plaat, vol persoonlijke teksten, scherpe observaties en speels meanderende zanglijntjes.

Eefje ten voeten uit

"Ik hoop dat ik hoop heb / wil dat ik door wil", klinkt het al in het eerste couplet eerlijk in openingsnummer 'Scheef'. Het is de single, een elektronisch dreampopnummer waarin ze probeert te ontsnappen aan anderen, maar vooral zichzelf. Tot ze tot de conclusie komt: “Ik zie dat we traag maar vanzelf boven water komen." Er volgt een eruptie van synths, die de gitaartokkel langzaam overstemt. Inderdaad, we komen boven water. Het is Eefje de Visser ten voeten uit: haar liedjes zijn melancholisch, maar op een bijna geruststellende manier. Er is licht aan het einde van de tunnel.

Lees de hele recensie op 3voor12, en luister de plaat hieronder:

Het Niet te Missen Uur!

Je hoorde Eefje de Visser ook in het Niet Te Missen-uur van 3voor12 Radio. In één uur praat Roosmarijn je helemaal bij met de nieuwste muziek, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week bellen we met Sevn Alias, en hoor je de betere warmbadtechno van Koett, een splinternieuwe Yeasayer en nog veel meer. Abonneer je op de podcast of luister het hier terug (kijk hier voor de tracklist):

Ster advertentie
Ster advertentie