3FM nieuws

WIES speelt 'Voor De Gek' in de 3FM Live Box

foto: NPO 3FMfoto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. WIES speelt 'Voor De Gek' in de 3FM Live Box

Kort geleden heeft WIES het nummer 'Voor De Gek' uitgebracht, een enorm persoonlijk nummer dat voor veel mensen erkenning oproept. Vandaag staan ze bij Rob & Wijnand En De Ochtendshow in de 3FM Live Box.

Tour

2023 begint meteen rooskleurig voor de band. Frontvrouw Jeanne laat weten dat de band samen met niemand minder dan Krezip op tour gaat. "Het is een kinderdroom die uitkomt," zegt ze, "ik ben al sinds kinds fan". Dat belooft een mooie zomer te worden, niet alleen voor de band maar ook voor iedereen met kaartjes!

Malen, malen, malen

Natuurlijk is WIES ook bij 3FM om hun nieuwste nummer te spelen. En het is er een die ze live al een aantal keren hebben geteased. Bijvoorbeeld tijdens 3FM Serious Request 2022, en toen viel deze ook al in de smaak bij het publiek. Dit komt niet alleen door de klassieke catchy melodietjes en zang van de band, maar ook omdat het heel veel erkenning oproept bij de luisteraars.

Het nummer is vrij hard en ruw in haar inhoud. Dit is ook niet gek als Jeanne uitlegt over wat voor headspace ze zingt: een ultiem moment van niet lekker in je vel zitten. Voor haar was het een opeenstapeling van een gebroken hart, stress, slaaptekort en afstuderen. Dit mondde uiteindelijk uit in avonden lang bang zijn om in slaap te vallen, en dus begint ze te malen, malen, malen.

'Voor De Gek'

En juist dit malen is waar heel veel mensen zich in herkennen. Hierdoor merkt de band dan ook dat dit nummer zorgt voor een mooi moment van wederzijds begrip tijdens live-shows. Benieuwd of jij het ook herkent? Check dan vooral het optreden in de 3FM Live Box:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie