3FM nieuws

Tips voor een onvergetelijke eerste Pinkpop-ervaring

  1. Nieuwschevron right
  2. Tips voor een onvergetelijke eerste Pinkpop-ervaring

Ga je dit jaar voor het eerst naar Pinkpop? You're lucky. Bij deze een rijtje tips, uit de pen van de meest ervaren festivalgangers, om jouw ervaring episch te maken.

Op Pinkpop vind je een kleurrijk palet aan mensen. Van rasechte festivalgangers tot groentjes: alles loopt door elkaar. Hoewel je niet veel nodig hebt om een vette tijd te beleven op dit festival, zijn een aantal praktische tips geen overbodige luxe wanneer je de wereld van Pinkpop voor het eerst betreedt.

Festivaltips voor groentjes

Mijn naam is Beau en ik heb de eer stage te lopen bij 3FM: een walhalla van muziek- én festivalkennis. Zowel de 3FM-DJ's als de harde werkers achter de schermen bezoeken al jarenlang de meest geweldige festivals en hebben daarom de beste tips in pacht voor een onvergetelijke eerste festivalervaring. Omdat ook ik Pinkpop dit jaar voor het eerst bezoek, heb ik hun beste tips op een rijtje gezet.

Tip 1: Verbreed je muziekhorizon

De artiesten die dagelijks op repeat staan op je iPod breng je natuurlijk een bezoekje tijdens het festival. Je kent de tekst, je kent de melodie: het is helemaal jouw ding. Logisch. Toch kan het ook heel vet zijn om uit je comfortzone te treden. Graai die timetable uit je broekzak, roep je maten bij elkaar en bezoek eens iets totáál anders. Grote kans dat je het helemaal te gek vindt en nieuwe artiesten bij kunt schrijven op je lijst van favorieten.

Een andere tip wat betreft het verbreden van je muziekhorizon: gooi je timetable weg en ga gewoon een rondje lopen. Zo bezoek je optredens die je met een strakke planning waarschijnlijk had overgeslagen!

Tip 2: Verdeel je energie

Meerdaagse festivals zijn nu eenmaal slopend. Helemaal als het kwik straks de 30 graden aantikt. Je staat (tussen je eet-, plas- of rustpauze door) de hele dag te zingen (of schreeuwen), dansen, springen, noem maar op. Als je op dag 1 meteen al je energie er doorheen jast, een lading bier wegtikt en vervolgens maar 2 uur slaap pakt, is de kans groot dat je de volgende dagen een "meh"-gevoel hebt. En dan zul je net zien dat op dag 3 pas je idool op de planken staat.

Wil je het voorgaande voorkomen en drie dagen lang rocken? De rotten in het festivalvak adviseren je je energie te spreiden. Dat wil zeggen: goed blijven eten, goed blijven drinken (...niet alleen alcohol dus) en af en toe een chille plek opzoeken. Op Pinkpop kan dit alles op de Kalm aan Laan.

Tip 3: Ga uit van een dúúr weekend

Festivals zijn gewoon duur en kosten altijd meer geld dan je van tevoren verwacht. Je moet namelijk een kaartje kopen én een fashionable festivaloutfit scoren én drinken én eten. Als je de eerste festivaldag al je geld uitgeeft, zit de kans er dik in dat je de volgende dagen bekers moet rapen om je biertje en je broodje hamburger te kunnen betalen. Reserveer een flink bedrag, zodat je je niet druk hoeft te maken over de kosten.

Tip 4: Logisch, maar erg belangrijk: oordoppen!!!

Om hem er nog maar een keer tegenaan te gooien: oordoppen! Je oren zijn kostbaar. Je hebt immers maar één paar. Als je ze nog jarenlang optimaal wilt gebruiken, adviseren de festivalpro's van 3FM oordoppen aan te schaffen. Koop simpele wegwerp-exemplaren of investeer in een goed setje op maat gemaakte. Niet enkel om je oortjes te beschermen tegen het enorme volume van de versterkers, ook om nog een béétje fatsoenlijke nachtrust te krijgen. Geen zin in het gelal van je buren, het gerotzooi van de tortelduifjes twee tenten verderop of het gesnurk van je tentmaatje? OORDOPPEN.

Tip 5: Stay connected

Goed, op een meerdaagse festivals zul je je smartphone eigenlijk heel weinig nodig hebben, maar wie kan anno 2014 nog zonder dat ding? Je moet al je digitale volgers (en 3FM ook, lekker blijven app'en!) op de hoogte houden van je belevenissen op het festival. Aangezien de batterij van de gemiddelde smartphone het net een dag volhoudt, is iets van een oplader wel handig. Op zowat ieder festival zijn er plekken waar je je telefoon op kan laden, maar zul je natuurlijk net zien dat er een giga-rij staat of je batterij het 's nachts begeeft.

De Gouden Tip: schaf een draagbare oplader aan. Voor één of twee tientjes heb je zo'n ding. Hoef je je nooit meer druk te maken dat je smartphone (en daarmee je digitale volgers) je in de steek laten.

De Zilveren Tip: Neem een antiek toestel á la Nokia 3310 mee. Die batterij houdt het sowieso langer dan een week vol.

Tip 6: Enjoy, enjoy, enjoy

En het aller-, allerbelangrijkste: GENIET! Alle ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring zijn aanwezig. Aan jou de taak om ze te mixen tot de perfecte Pinkpop-cocktail.

Ster advertentie
Ster advertentie