3FM nieuws

Blog 4: Kensington op promotour in VS

  1. Nieuwschevron right
  2. Blog 4: Kensington op promotour in VS

Kensington is in de States om het debuutalbum Borders te promoten. Casper Starreveld houdt voor 3FM.nl een blog bij.

5 november, The Big Apple in a nutshell

Vrijdag was showdag, na een lange ochtendwandeling door Central Park om uit te brakken van een avondje East Village, gingen we rond 14.00 naar de soundcheck. Omdat de zaal nog niet officieel open is (splinternieuwe locatie) duurde het allemaal wat langer, maar toen het eenmaal stond hadden we er zin in!

Kensington cruising door New York

Voor de show (radio)interviews gedaan met The Atlantic Tunnel, East Village Radio en The New York Exchange. Die laatste was geweldig, was een vrouw die zichzelf Cognac noemde, volledig in het goud gekleed en ze vond alles ''fabulous'' (denk Fran Drescher's The Nanny stemmetje). Snel sushi naar binnen gegooid en toen ons voorbereid op de gig.

Beyond ecstatic performance

Het was boven verwachting druk, de show ging lekker en reacties waren heel erg goed. Blijkbaar doen we iets wat ze hier nog niet vaak hebben gehoord, Art (onze US labelbaas) was ''beyond ecstatic'' en kon niet wachten om ons langer in de States te hebben. Dus het zal wel niet de laatste keer zijn dat we hier spelen. Super natuurlijk!

Morgen doen we nog een klein promodagje in Brooklyn en Williamsburg en gaan we nog even op gitarenjacht. Daarna wordt het tijd om de koffers te pakken en terug te vliegen naar Amsterdam, kleding wassen en dan door naar Berlijn, verder werken aan ons 2de album!

Tof dat je meelas, en tot snel ergens on the road!

Cheers, Casper, Niles, Eloi & Jan

---------------------------------

4 november, Greenwich Village

s' Ochtends de metro naar Greenwich Village gepakt (een hippe semi-yuppen-maar-met-toffe-architectuur-en-leuke-plekjes-wijk) waar onze fotoshoot begon. Om 9.30 gemeet met Aaron, onze enigszins praatzieke maar supergrappige en uber-Amerikaanse fotograaf. Een mooie kerel die naast dat hij (hopelijk) mooie foto's schoot, ons ook veel wist te vertellen over de stad, dus het was eigenlijk een city tour en fotoshoot in 1. Cool om van een local de toffe bars, restaurants en hippe muziekclubs getipt te krijgen.

Ida Langsam

Na op een locatie of 20 te hebben geschoten was het rond 15.00 tijd om met onze New Yorkse publicist te meeten. Typische vrouw, eigenwijs en niet op haar mondje gevallen.. Ida Langsam heette ze, echt supersnel ging het ook allemaal niet, maar wel gehoord welke pers er zoal benaderd wordt nu de plaat hier uit is, en wie er vrijdag naar de show komen: kranten, blogs, radio, een paar TV-zenders en wat andere interessante contacten van haar. Publiciteit genereren, een basis leggen voor een eventuele tour in (nabije) toekomst, dat is het idee.

The Cutting Room

Na de meeting met onze publicist The Cutting Room bekeken, een hele toffe zaal, compleet met een kroonluchter van Stratocasters en bar in de vorm van een gitaarhals. Ze gaan hier de cliche's niet uit de weg... Oh well. Empire State Building zat om de hoek, dus rond zonsondergang even de trip omhoog gemaakt. Absurd uitzicht, heel vet. Vervolgens gaan eten in East Village en de kroeg ingedoken. Eindelijk goed bier gedronken en ons gewaagd aan een klein stukje karaoke. Good times!

---------------------------------

3 november, NYC

Vandaag was de eerste volle dag in NYC. Omdat we aan het eind van de dag een meeting hadden met een fotograaf en onze labelbaas hier, besloten we 's ochtends ''even de stad in te gaan''. Ongeveer 57 km gelopen, die New York marathon van aanstaande zondag hebben wij al volbracht hoor. Onze geluidsman Chris getrakteerd op een moustache trim bij The New York Shaving Company, waar we meteen de baas en z'n vrienden zover kregen om vrijdag naar de show te komen.

Sightseeing en meetings

Daarna? Hotdogs, Vrijheidsbeeld, metro, East Village, SoHo, Little Italy etc. etc. etc. Oh, en Wall Street, waar mensen al dagen aan het kamperen waren om kaartjes voor onze show te bemachtigen. Toch een mooi gevoel. 's Avonds met Art, de grote baas van Zip Records, gedineerd, gepraat over de lokale promotie, welke radiostations en magazines interessant en haalbaar voor ons zijn. Wat het plan wordt na deze week en hoe we vanuit Nederland het beste de blogosphere en college radio (waar we ons op richten) kunnen voeden.

Niche

Het werkt hier heel anders dan in Nederland. Waar je in NL met een goed ''product'' (lelijk woord voor jouw muziek) meteen de mainstream in kan duiken, moet je in de US je eerst richten op niche-markten, en daarna kan je pas de grote markt op. Wij gaan dus in eerste instantie voor de hippere blogs, de college radio's en de independent magazines.

USAvonturen

Daarna een korte meeting met de fotograaf gehad over de shoot, voor welke vibe we willen gaan en waar we wel en niet willen schieten, toffe gast, typische Amerikaan, veel complimentjes en een overdosis enthousiasme. Aanstekelijk. Morgen gaan we met 'm op pad om wat nieuwe promo-shots te schieten, hebben daarna een meeting met een publicist en gaan 's avonds naar The Cutting Room, waar we vrijdag spelen! We houden je op de hoogte van onze USAvonturen, dus morgen lees je of de publicist hier grote dingen met ons van plan is en of de fotoshoot een beetje gelukt iss :)

Cheers,

Casper, Niles, Eloi & Jan

-----------------------------------------------------

2 november 2011, Broadway

'Recht vanuit, waar anders, de Starbucks op Broadway: onze eerste USA update voor 3FM! Tof dat je meeleest, hier houden we op de hoogte van onze avonturen in The Big Apple. Gister was reisdag: 's ochtends de DL0071 naar JFK International Airport, waar Casper al meteen een grote fan tegenkwam, what are the odds?! Ons een weg door de douane heen gelogen (want we hebben geen werkvisum: veeeel te duur) en daarna in een busje richting ons hotel op Broadway.'

New York

'Waarom we hier eigenlijk zijn? Onze debuutplaat, Borders, is 11 oktober uitgekomen op Zip Records, een Amerikaans label. Blijft toch een bizar gevoel dat onze plaat hier gewoon te koop is... We spelen donderdag een show in The Cutting Room, hier in Manhattan en doen daar omheen zoveel mogelijk promo: een meeting met een publicist, een fotoshoot, een radio-interview: dat soort dingen. En tussendoor natuurlijk zoveel mogelijk het New Yorkse dag- en nachtleven verkennen! Na Jakarta, Novi Sad, Berlijn en London wel een welkome afwisseling.. Hehe.. Benieuwd naar de rest van onze USAvonturen? Blijf dan deze site checken!'

Check de foto's

Ster advertentie
Ster advertentie