3FM nieuws

ICYMI: Coldplay speelt met poeder, Typhoon organiseert benefietconcert

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: Coldplay speelt met poeder, Typhoon organiseert benefietconcert

Druk dagje? Check hier al het muzieknieuws in één oogopslag.

(Foto: Ben Houdijk)

16:17 uur: Michael Stipe bijt van zich af

Donald Trump heeft het R.E.M.-nummer 'It’s The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)' voor zijn presidentiële campagne gebruikt. De track speelde toen Trump gisteren het podium betrad tijdens een rally in Washington. Michael Stipe had daar iets over te zeggen:

"Go fuck yourselves, the lot of you – you sad, attention-grabbing, power-hungry little men. Do not use our music or my voice for your moronic charade of a campaign."

- Michael Stipe

Dat laat niet veel aan de verbeelding over, he? Bassist Mike Mills voegt er aan toe dat hij vindt dat Trump, 'die oranje clown' alles voor aandacht zal doen. Dus. Dat je het even weet.

13:15 uur: Typhoon bundelt krachten

Poppodium Hedon in Zwolle is volgende week donderdag (17 november) de locatie van een benefietconcert voor vluchtelingen. Typhoon benaderde de zaal met het idee om het evenement te organiseren en binnen no time was er een dijk van een line-up. Niet alleen Typhoon & Friends, maar ook Racoon, Blaudzun, André Manuel, Rico, Roosbeef en Akwasi zijn van de partij. Daarnaast zal ook de opbrengst van Typhoon's 'Hier Is Het Goed' naar Stichting Vluchteling gaan.

Henny Vrienten & Typhoon - 'Hier Is Het Goed'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

11:56 uur: Jimmy & Justin do it again

Jimmy Fallon en Justin Timberlake zijn al jaren beste maatjes en zijn niet vies van een leuke sketch zo nu en dan. Justin is vaak te gast bij The Tonight Show en één item is elke keer weer een doorslaand succes: History of Rap. De twee waagden zich gisterenavond voor de zesde keer aan een enorme rap- en hiphopmedley, samen met huisband The Roots. Drake, R. Kelly, de Wu-Tang Clan, Kanye West... Alles kwam voorbij. Check het optreden hier:

History of Rap 6

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

10:42 uur: Life in Technicolor III?

Er gingen al geruchten dat het nieuwe album van Coldplay dit najaar uitkomt, maar de Britse band is nu toch echt uit hun zomerslaap ontwaakt. Chris Martin was in juli al in Delhi voor een mini solo-optreden, maar deze keer heeft hij z'n bandmaatjes meegenomen. De voltallige band is gespot in Mumbai, India, waar ze druk bezig zijn met een videoshoot. Is het een single? Is het een side-project? Coldplay houdt lekker hun mond, maar het lijkt erop dat ze het kleurrijke Mylo Xyloto thema weer uit de kast hebben getrokken!

(Credits: Mid-Day)

9:26 uur: Kendrick mixt en matcht

Kendrick Lamar was te gast in The Late Show van Amerikaanse komiek Stephen Colbert en bracht maar liefst vier nummers ten gehore! In medley-vorm dan. Kendrick had in april al een 3FM Megahit te pakken met 'King Kunta'. De Californische rapper mixte gisterenavon tracks van zijn album To Pimp A Butterfly dat in maart dit jaar uitkwam. Het resultaat? Een strak optreden van ruim zes minuten om je ochtend een kickstart te geven!

Kendrick Lamar bij The Late Show

Ster advertentie
Ster advertentie