3FM nieuws

Roosmarijn tipt zes albums voor 2015

  1. Nieuwschevron right
  2. Roosmarijn tipt zes albums voor 2015

Naar welke albums in 2015 kijkt 3FM DJ Roosmarijn het meeste uit? Maximaal vijf mocht ze er kiezen, maar na uren puzzelen kon ze niet korter dan zes albums.

De DJ's van 3FM blikken aan het begin van 2015 alvast vooruit: naar welke album-releases kijken ze het meest uit? Roosmarijn zag zoveel moois op de kalender staan dat ze onmogelijk kon kiezen. Daarom een speciaal lijstje met haar lievelingslangspelers voor 2015.

Kovacs - Kovacs (april)

"Maandagavond 5 januari vertelde Sharon Kovacs me aan de telefoon in 3voor12 Radio een primeur: ze rondde net die dag alles af in de studio en haar debuutalbum gaat begin april uitkomen! Natuurlijk hebben we al het een en ander voor kunnen proeven op festivals als North Sea Jazz, Lowlands en de Song van het Jaar, maar ik ben ontzettend benieuwd naar het eindresultaat uit de studio. Dat 2015 maar het jaar van Kovacs mag worden!"

Tame Impala (najaar)

"Kakelvers muzieknieuws: dit jaar komt het derde Tame Impala album! Het vorige stamt al uit 2012, daar stond 'Elephant' op, een track die je veel op 3FM hebt gehoord omdat het de allerbeste bombastische symfonische rock track van het jaar was. Zo eentje die jaren later alleen maar beter wordt. De releasedate van dat derde album voelt voor mij als een extra verjaardag. Tame Impala bandbaas Kevin Parker is trouwens ook te horen op het nieuwe album van Mark Ronson en dat brengt me tot de volgende albumrelease..."

Mark Ronson - Uptown Special (27 januari)

"Hij neemt de tijd, die Mark Ronson. Versions (met 'Valerie' erop!) is een van m'n favoriete albums aller tijden en de 3FM Megahit 'Uptown Funk' een van m'n favoriete tracks van de afgelopen maanden. Kom maar door met dat album!"

Mr Polska - $noller (13 februari)

"Twee selfmade enfant terribles, rapper Mr Polska en beatseindbaas Boaz van de Beatz komen 13 februari met het tweede Mr Polska album. Boaz is inmiddels vast in dienst bij Major Lazer om beats aan te leveren en Mr Polska heeft de afgelopen jaren getourd tot ie scheel zag om maar steeds beter en beter te worden. Samen proberen ze de Nederlandse muziekscene iets nieuws te leveren. Gaat ongetwijfeld een speakersloper zijn en burenruzie opleveren en ik zeg iedere avond voor ik ga slapen schietgebedjes dat het een ontzettend goed album moge worden. Kan niet wachten om deze te horen."

James Blake (verwacht: maart)

"Favoriete freaky beats maker James Blake heeft een tijdelijke radioshow gehad op de BBC waar hij de afgelopen maanden steeds stiekem wat nieuwe track van zijn aankomende derde album heeft laten horen. GOED! Ik zat aan mijn internetstream geplakt van enthousiasme iedere keer als er weer een radioshow online kwam. Zijn eerste album was te gek, het tweede was me te raar en te donker, maar die voorproefjes van het derde klinken echt veelbelovend. Hopelijk komt dit album in maart!"

Danko Jones - Fire Music (10 februari)

"Zevende album van mijn favoriete rocker Danko Jones. De titel dekt de lading: hij is Heel. Erg. Boos. Meestal schrijft ie over het einde van relaties maar deze keer wil hij zijn ex-relatie vermoorden of iets dergelijks, want de streettrack die ik heb heb mogen draaien op 3FM spuugt echt vuur. Benieuwd!"

Ster advertentie
Ster advertentie