3FM nieuws

Charli XCX live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Charli XCX live bij Giel

Charli XCX bracht dinsdagochtend 2 september een bezoekje aan de uitzending van Giel en was live te horen op De Speelplaats.

Charlotte Emma Aitchison, beter bekend als Charli XCX, is een Britse singer-songwriter. Ze is al een tijdje met haar zangcarrière bezig, want op haar veertiende nam ze haar debuutalbum 14 op. Deze werd alleen nooit officieel uitgebracht. De singles '!Franchesckaar!' en 'Emelline"/"Art Bitch' van dit album kwamen wel uit, maar Charli brak pas echt in 2012 door met 'I Love It' in samenwerking met het Zweedse Icona Pop.

Het succes tegemoet

Haar album True Romance kwam in 2012 uit, maar de singles van dit album betekende voor de Britse nog niet het grote succes. Afgelopen jaar lukte het haar wel dat succes te bereiken. Samen met Iggy Azalea bracht ze de hit 'Fancy' uit. Met haar eigen single 'Boom Clap' laat ze zien dat ze het ook alleen kan. De videoclip bij het nummer is opgenomen in Amsterdam en is de soundtrack van de film The Fault In Our Stars.

Nieuw album in oktober

Charli XCX kondigde eerder aan dat ze haar nieuwe album, Sucker, in oktober gaat uitbrengen. Op deze plaat staan de nummers 'Superlove', 'Break The Rules' en natuurlijk de hit 'Boom Clap'.

Charli XCX zong naast haar hit 'Boom Clap' ook een cover van Sam Smiths 'Stay With Me'.

Charli XCX - 'Boom Clap'

Charli XCX covert Sam Smiths 'Stay With Me'

Charli XCX - 'Break The Rules'

Interview Charli XCX

>> Check de site van Giel

Ster advertentie
Ster advertentie