3FM nieuws

3voor12: 50 Jaar 3FM met de VPRO van avandgardisten tot gematigde linkervleugel

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: 50 Jaar 3FM met de VPRO van avandgardisten tot gematigde linkervleugel

Zaterdag is op NPO 3 een documentaire te zien over 50 Jaar 3FM. 3voor12 zet de geschiedenis van de VPRO op de zender uiteen.

Zet je op een doordeweekse dag om zes uur ’s ochtends de radio aan en hoor je de stem van Giel in de huiskamer, dan weet je zeker: jouw radio staat op 3FM. Als je vervolgens Michiel, Timur en Rámon hoort staat je radio nog steeds op dezelfde zender. En als je na de lunch ook nog de stemmen van Paul, Frank, Domien, en Roosmarijn voorbij hoort komen, heb je een hele dag 3FM geluisterd. Hoe anders was de aftrap 50 jaar geleden: een vrolijke bende met de VPRO als luis in de pels.

De afgelopen tijd maakte 3voor12 meer verhalen over 50 Jaar 3FM. Lees hier bijvoorbeeld over de legendarisch uit de hand gelopen Doodsangst Escapade van Willem de Ridder, het hiphopprogramma Dutch Masters van Kees de Koning, de facts & figures van de top 100 en tot slot het eh... geweldige optreden van De Noodband op Pampus.

Jamie Woon in de studio
Vergeet tot slot vanavond niet te luisteren naar Roosmarijn en 3voor12 Radio, want we hebben vanavond niemand minder dan electrocrooner Jamie Woon live in de studio! Zijn nieuwe plaat heet Making Time, komt over een paar weken uit en zou beïnvloed zijn door D'Angelo. Spannend!

Ster advertentie
Ster advertentie