3FM nieuws

Klachtenupdate: schaatsers en brandoefeningen

  1. Nieuwschevron right
  2. Klachtenupdate: schaatsers en brandoefeningen
Ook dit jaar verlopen de eindexamens niet overal even soepel. Een overzichtje!

Schaatsers

Woensdag werden examenkandidaten in Breda uit hun concentratie gehaald door een aerobics-les die Echt Niet gestopt kon worden. De examenzaal die de school gehuurd heeft, ligt naast een sportcomplex en daar was het gisteren weer raak. Deze keer door harde muziek tijdens een schaatstraining. Na drie keer klagen werd de muziek eindelijk zachter gezet. Het sportcomplex heeft inmiddels beloofd alle luidruchtige activiteiten te verplaatsen.

Brandoefening

De examenleerlingen van het Alfacollege in Hardenberg moesten tijdens hun examen Engels gisteren opeens naar buiten omdat de school had besloten een brandoefening te houden. De leerlingen protesteerden, maar het hoofd facilitaire zaken was onverbiddelijk. Als er écht brand was geweest hadden ze ook naar buiten gemoeten. Ter compensatie mochten de kandidaten vijf minuten langer over hun examen doen.

Atlassen

Gisteren heeft de Onderwijsinspectie het VMBO-examen Aardrijkskunde in Hoorn ongeldig verklaard. De schoolleiding van de Copernicus-scholengemeenschap was zo vriendelijk geweest atlassen uit te delen, terwijl die helemaal niet gebruikt mochten worden. De kandidaten doen Aardrijkskunde nu over in het Tweede Tijdvak en behouden hun recht op herkansing. Het LAKS vindt dit niet eerlijk. Er zijn wel meer kandidaten die de dupe zijn van missers van de school. Maar de Onderwijsinspectie grijpt alleen in als er dingen misgaan tijdens de examens, niet in de voorbereiding,

Zelf een klacht?

Bel met de LAKS klachtenlijn: 035-6719889
Elke examendag van 12:00-19.00
Ster advertentie
Ster advertentie