3FM nieuws

The Stooges-dummer Scott Asheton overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. The Stooges-dummer Scott Asheton overleden

Scott Asheton, de drummer van de legendarische Amerikaanse rockband The Stooges, is op 64-jarige leeftijd overleden. Waar hij aan is overleden, is nog niet bekend.

Scott Asheton, de drummer van de Amerikaanse rockband The Stooges, is zaterdag 15 maart is overleden. De man is 64 jaar geworden. Waar hij aan is overleden, is nog onduidelijk.

Iggy Pop reageert op overlijden Scott Asheton

Iggy Pop, frontman van The Stooges, heeft op de Facebook-pagina van The Stooges gereageerd op het overlijden van zijn bandmaat. "Scott was een geweldige artiest, ik heb nooit iemand gehoord die de drums met meer betekenis bespeelde", schrijft hij. "Hij was als mijn broer. Hij en Ron hebben de wereld een enorme erfenis nagelaten."

The Stooges legt basis voor punk

The Stooges werd in 1967 opgericht door Scott Asheton, zijn broer Ron Asheton (die in 2009 overleed) en Iggy Pop. De band bracht vier studioalbums uit. Commercieel gezien waren ze niet heel succesvol, maar de mannen legden met hun muziek wel de basis voor de punk. Liedjes als '1969', 'I Wanna Be Your Dog' en 'No Fun' zijn inmiddels uitgegroeid tot klassiekers.

Iggy And The Stooges live op Pinkpop 2007

De mannen van The Stooges staan bekend om hun opvallende optredens. Met name Iggy Pop houdt ervan om het publiek te provoceren. In 2007 stond de band op Pinkpop, hetzelfde jaar dat het vierde studioalbum The Weirdness werd uitgebracht. Tijdens het nummer 'I Wanna Be Your Dog' werden fans helemaal gek. Ze kropen het podium op om vervolgens naakt met Iggy Pop te dansen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie