3FM nieuws

Dua Lipa geeft haar eerste concert in Nederland!

  1. Nieuwschevron right
  2. Dua Lipa geeft haar eerste concert in Nederland!

Op zaterdag 15 oktober staat ze in Paradiso Amsterdam.

Na het enorme succes van 'Be The One' en haar opkomende single 'Hotter Than Hell' werd het hoog tijd dat Dua Lipa haar eerste concert in Nederland geeft. Op 15 oktober is het eindelijk zo ver, dan staat ze in de grote zaal in Paradiso. Wil je er bij zijn? Kaarten gaan op 25 mei om 10 uur in de verkoop.

Dua Lipa live

Op 13 maart stond ze bij Giel in de studio. Check de video's om te horen hoe ze live klinkt:

Opfriscursus

Je kent haar van de oud-3FM Megahit 'Be The One', die wereldwijd een hit werd. De tikkie exotische naam Dua Lipa komt uit het Albaans. 'Dua' betekent liefde. Haar ouders, die van Kosovaarse-Albanese afkomst zijn, besloten in de jaren '90 Kosovo te verruilen voor Groot-Britannië. Tot haar dertiende groeide Dua Lipa op in Londen. Toen besloten haar ouders terug te keren naar Kosovo, maar dat hield Dua niet lang vol dus twee jaar later was ze, zonder ouders, weer terug in Londen.

Christina Aguilera en Nelly Furtado

Dua Lipa's vader was muzikant en gek op rockmuziek. Ze luisterde vaak naar haar vader en zijn band en besloot op haar veertiende zelf liedjes te gaan schrijven. Toentertijd waren artiesten als Christina Aguilera en Nelly Furtado inspiratiebronnen voor haar. Of ze ook net zo groot wordt is nog afwachten, maar Paradiso is in ieder geval een mooi begin!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie