3FM nieuws

Coldplay Live 2012 DVD goud op releasedatum

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay Live 2012 DVD goud op releasedatum

Coldplay Live 2012 is Coldplays eerste concertfilm/live album in negen jaar. Het bevat beelden en audio van de Mylo Xyloto tour.

Coldplay Live 2012 is op vrijdag 16 november (2012) verschenen en dezelfde dag al goud geworden. Live 2012 heeft de primeur om als eerste concertfilm ooit integraal verkrijgbaar te zijn in de Nederlandse iTunes store.

Kleurrijke Myly Xyloto tour

De film is het verslag van de kleurrijke Mylo Xyloto tour van de Britse mannen, die in juni 2011 van start ging. Het bevat materiaal van optredens in Stade de France (Parijs), Bell Centre (Montreal) en Glastonbury, het Britse festival waar de band in 2011 headliner was. Coldplay Live 2012 komt in verschillende combinaties uit: op CD/DVD, Blu-ray/CD en als download.

Chris Martin over Mylo Xyloto tour en film

Coldplay frontman Chris Martin noemt de Mylo Xyloto tour de leukste periode die de band ooit gehad heeft.

"Het voelde van het begin af heel energiek, deels omdat we trots zijn op de muziek, de LED polsbandjes, het vuurwerk, de lasers en dergelijke, maar vooral vanwege de uitzinnige mensen voor wie we hebben gespeeld. Door de jaren is het publiek meer en meer een onderdeel van het concert geworden. Ons publiek is luid, kleurrijk, vol bezieling en maakt dat onze songs beter klinken dan wanneer we ze voor onszelf spelen. We wilden dat overweldigende gevoel vangen dat ze ons geven, vandaar deze concertfilm.”

Regisseur: 'Concertfilm is zowel intiem als groots'

De film is geregisseerd door Paul Dugdale. De regisseur heeft al de nodige ervaring met concertfilms, zo was hij eerder verantwoordelijk voor Adele’s Live at the Royal Albert Hall en The Prodigy’s World On Fire concertregistraties.

Paul Dugdale: “We wilden een concertfilm maken die zowel intiem als groots zou zijn, waarin we Coldplay’s kleurrijke optredens afwisselen met kleine portretten van de band. Het is een 90 minuten durende caleidoscoop van emoties. Mijn belangrijkste doel als filmmaker was om de pupillen van de kijker te doen verwijden en hun hart sneller te laten kloppen.”

Bekijk de trailer van Coldplay Live 2012

Ster advertentie
Ster advertentie