3FM nieuws

Robin Thicke en Pharrell verliezen eerste rechtszaak om 'Blurred Lines'

  1. Nieuwschevron right
  2. Robin Thicke en Pharrell verliezen eerste rechtszaak om 'Blurred Lines'

De wereldhit 'Blurred Lines' ligt onder vuur. De kinderen van Marvin Gaye beweren dat Robin Thicke en Pharrell Williams plagiaat hebben gepleegd en daar hebben ze in de eerste rechtszaak gelijk in gekregen.

Robin Thicke en Pharrell Williams hebben de eerste ronde in de rechtszaak rond het plagiaat in de wereldhit 'Blurred Lines' verloren. Een jaar geleden sleepten de kinderen van Marvin Gaye de twee voor de rechter, omdat zij vinden dat 'Blurred Lines' wel erg veel lijkt op het nummer 'Got To Give Up' van hun vader, schrijft Billboard.

Rechter geeft kinderen Marvin Gaye gelijk

De rechter heeft besloten dat Marvins kinderen genoeg bewijs hebben aangeleverd waarin duidelijk wordt dat de elementen die in 'Blurred Lines' zitten wel erg veel lijken op de elementen in 'Got To Give Up'. Vooral bepaalde baslijnen, keyboardstukjes, zanglijnen en een deel van de melodie zouden hetzelfde zijn. Dat betekent dat de rechtszaak nu verder gaat en Robin en Pharrell op 10 februari 2015 opnieuw voor de rechter moeten verschijnen.

Robin en Pharrell ontkennen

Robin en Pharrell vinden dat er geen gelijkenissen zijn tussen de twee nummers, los van de "gebruikelijke muzikale elementen". Ze vroegen de rechter dan ook om de zaak te seponeren, maar daar stemt hij dus niet mee in. Een paar maanden terug probeerde Robin zich nog in te dekken door te zeggen dat hij geen aandeel heeft gehad in het maken van 'Blurred Lines' en dat het nummer gecomponeerd is door Pharrell. De hit lag ook al onder vuur vanwege de volgens sommigen vrouwonvriendelijke teksten.

Robin Thicke ft. T.I & Pharrell Williams - 'Blurred Lines'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Marvin Gaye - 'Got To Give Up'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie