3FM nieuws

Dit is waarom jij Swarm NU moet kijken

foto: Screenshot Swarmfoto: Screenshot Swarm
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom jij Swarm NU moet kijken

Een serie over superfans, vanuit het perspectief van een superfan, met een enorm luguber randje: dat is wat Swarm te bieden heeft in het streaming landschap. En dan is de serie ook nog eens geschreven door Childish Gambino. Geïntrigeerd? Check dan hieronder waarom je 'm nu meteen moet gaan kijken.

Who is your favorite artist?

Dat is de vraag die centraal staat voor hoofdpersoon Dre, die superfan is van Ni'Jah (een artiest die heel erg op Beyonce lijkt), op moment dat ze bepaalt wat er met haar doelwit gaat gebeuren. Want naast een kijkje geven in het hoofd van een superfan, is Swarm vooral een serie over hoe ver iemand wil gaan voor hun obsessie. En in het geval van Dre is niks te gek, zelfs niet moorden plegen.

Gedurende de zeven afleveringen volg je haar killing spree, terwijl ze alle haters van Ni'Jah een kopje kleiner maakt. En ze zal blijven vechten tot ze haar idool bij iedereen heeft kunnen verdedigen, koste wat het kost...

Realiteit versus fictie

Nog een reden om de serie te kijken is de cast. Want niet alleen is het dus geschreven door Childish Gambino, maar maakt Billie Eilish ook haar acteerdebuut in deze serie. En het is niet zomaar een rol, want dat zou niet in deze serie passen. Nee nee, Billie speelt in Swarm namelijk een cult-leider van een "vrouwen power" groep.

Ook is de intro van de serie een unicum, want waar de meeste (Amerikaanse) series vaak wegblijven van persoonsgelijkenissen, bijt Swarm zich hier juist extra hard in. Want elke aflevering opent met de volgende tekst: "This is not a work of fiction. Any similarity to actual persons, living or dead, or actual events, is intentional". En toch ligt het complexer dan dat.

Want het verhaal is niet gebaseerd op een echt verhaal, maar meer op het algemene gevoel dat een groep superfans uitstraalt. Het feit dat ze alles zouden doen, om ook maar gezien te worden door hun idool. En dat gevoel brengt deze serie (op een wel heel dramatische manier) over, en voelt bijna alsof je in een twitter fan-thread zit voor de 3,5 uur dat de serie loopt. Check hieronder de trailer en geniet!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En mocht je de serie al hebben gezien, maar wil je nog wat meer ontdekken over de serie? Dan heb je hier een goeie video die alle easter eggs op een rijtje zet.

Ster advertentie
Ster advertentie