3FM nieuws

Vlammende opnames voor Blof

  1. Nieuwschevron right
  2. Vlammende opnames voor Blof

Jimi Hendrix stak in het verleden zijn gitaar willens en wetens in de hens, maar een versterker in vlammen doen opgaan kan alleen Paskal Jakobsen

Zaterdag 2 oktober 2010

Geweldloosheid

Op 2 oktober 1869 werd Mahatma Gandhi geboren. Ik hoop dat iedereen weet wie dat is? (zo niet, even googlen en kijk de film “Gandhi” uit 1982) Hoe dan ook, om die reden is deze dag uitgeroepen tot de internationale dag van de geweldloosheid. Dat we zo’n dag nodig hebben is zojuist gebleken.

Burning Down The House

We zijn bezig met het heftigste nummer van de plaat, “21 Gram” en Paskal heeft zijn partij zo woest ingespeeld dat de versterker in de fik is gevlogen. Dat heeft zo’n jongen toch niet nodig??? ;-) Hij had ‘m bovendien nog geleend ook...

Achtung Baby

Tien seconden ervoor maakte Conrad, onze Duitse huistechnicus hier, nog een grapje over het vuur waarmee Paskal het nummer aan het inspelen was en dat daardoor mogelijk de mengtafel zou ontploffen. Dat zou trouwens volstrekte cultuurafbraak zijn (binnenkort in Nederland de nationale hobby van ons nieuwe kabinet, maar dat terzijde) want op die tafel heeft U2 een groot deel van “Achtung Baby” opgenomen!

Hoe dan ook, precies op het einde van de Pakal’s gitaarpartij hoorden we geronk en gekraak, vervolgens een bruut gegil en tenslotte signaleerde Norman rook boven de versterker. Exit V Empire Blue Rumble... Dit Poolse apparaat kan het Zeeuwsche geweld van vriend Jakobsen dus niet aan. En dat uitgerekend op 2 oktober. Het is goed dat de Dag van de Geweldloosheid bestaat, dat moge duidelijk zijn. En er hangt hier nog steeds een zware brandlucht, tssss.

ps: we hebben vandaag wat eerste resultaten gezien van de fotosessie die we vorige week gedaan hebben, en dat belooft veel goeds!

Ster advertentie
Ster advertentie