3FM nieuws

Oscar and The Wolf over 'James' en nieuw album

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Oscar and The Wolf over 'James' en nieuw album

Het heeft even mogen duren, maar er is eindelijk nieuwe muziek van de Belgische band Oscar and the Wolf! 3FM-dj Olivier Bakker spreekt met zanger Max Colombie over het nieuwste nummer 'James' en het aankomende album bij 3voor12 Radio. Lees snel verder!

'James'

Als je alleen de titel ziet, zou het alle kanten op kunnen. Maar in dit geval is het een enorm persoonlijke titel voor zanger Max. Richting het einde van het schrijfproces moest er natuurlijk een titel komen voor de track. Precies op dat moment hoorde de frontman dat het zoontje van zijn overleden neef was geboren. James, die inmiddels al anderhalf is, vond hij er goed bij passen.

"Het klopte gewoon," zegt Max. Het is wel gelijk een hoop verantwoordelijkheid als baby om een nummer naar je vernoemd te hebben. Gelukkig laat Max het volledig aan zijn achterneefje hoe hij het opvat als hij wat ouder wordt: "Als hij het verschikkelijk vindt, is dat ook oké".

Nieuw 'project'

Het is nog onduidelijk wat we van Oscar and the Wolf kunnen verwachten als volgend project. Max weet 3FM wel te vertellen dat dit derde album geheel organisch is gegaan: "Ik laat me niet kleineren door druk van buitenaf en kon volledig mezelf zijn op dit nieuwe project."

En nu iedereen weer een beetje mag dromen over concerten, komt er nog een vervolg op het Ziggo Dome spektakel?

Als het aan Max ligt wel, ook omdat hij het heel leuk vind om buiten België op te treden: "Mensen kunnen me niet achtervolgen als ik het slecht doe".

Alleen maar mooi, more Oscar and the Wolf for us!

Luister hier het volledige interview terug.

Ster advertentie
Ster advertentie