3FM nieuws

Stine Weet Raad: Ik & de Ander

  1. Nieuwschevron right
  2. Stine Weet Raad: Ik & de Ander

"Het is tijd voor een empathische revolutie!"

Onze huisfilosoof Stine Jensen erkent onmiddellijk dat wanneer je in het eindexamenjaar zit, dat aandacht voor een ander op een laag pitje staat. Je doel op korte termijn is het halen van dat vermaledijde eindexamen.

Empathische revolutie!

Toch pleit ze ook voor een zogeheten empathische revolutie, wat zoveel betekent als een revolutie van het inlevingsvermorgen, dus het inleven in een ander. Want dat is nodig.

Kiekeboe!

En dat vindt niet alleen Stine, want deze term heeft ze 'gepikt' van de filosoof Roman Krznaric, die zelfs een boek schreef over empathie, oftewel het verplaatsen in een ander. Hoe dat werkt?

Je hebt wel eens van die mensen die keihard overkomen, geen emoties tonen en over lijken lijken te gaan. Tref je zo iemand, stel hem of haar dan eens voor in een wat lievere gedaante, bijvoorbeeld dat hij of zij 'kiekeboe' speelt met een tweejarige nichtje of een liedje zingt voor zijn of haar bejaarde oma.

Op die manier wordt die keiharde persoon als vanzelf zachter en wordt het makkelijker ermee om te gaan. Benieuwd naar Roman Krznaric? Klik dan hier.

Meer Stine?
>> Stine Weet Raad: Imago
>> Stine Weet Raad: Anders Zijn
>> Stine Weet Raad: Tussenjaar
>> Stine Weet Raad: Jong en ondernemen
>> Stine Weet Raad: Prestatiedruk

Ster advertentie
Ster advertentie