3FM nieuws

We, The Firm maakt clip voor TROS Vermist

  1. Nieuwschevron right
  2. We, The Firm maakt clip voor TROS Vermist

Voor het TV-programma Vermist maakte de band We, The Firm een aangrijpende clip over kindervermissingen. Bekijk de clip hier.

De eerste aflevering van het TROS-programma Vermist was vrijdag 26 oktober te zien op Nederland 1. In de nieuwe reeks bundelen Jaap Jongbloed, het team van Vermist en de rockband We, The Firm de krachten om vermiste kinderen op te sporen.

We, The Firm maakt clip voor vermiste kinderen

Zanger/ gitarist Jeroen van Woezik van We, The Firm schreef het nummer ‘Here I Stand’. Het nummer gaat over het missen van een dierbare. De aangrijpende videoclip, gisteravond voor het eerst vertoond in Vermist, vertelt het verhaal van een aantal schrijnende kindervermissingen. De opbrengst van de single wordt gebruikt om in de toekomst ook acties voor andere vermiste kinderen te kunnen financieren.

Videoclip 'Here I Stand'

De clip van het nummer ‘Here I Stand’ laat het verhaal zien van een aantal kindervermissingen. Zoals die van de tweejarige Isra: zij werd ontvoerd door haar Libische vader die bij de gewelddadige actie haar moeder om het leven bracht. En de zevenjarige Jaïr, die tijdens een dagje op het strand van Monster voorgoed verdween. Oemnia werd in 1995 door haar vader gestolen. Toen Vermist haar in 2009 opspoorde in Egypte, werden moeder en dochter door een briesende vader belaagd. Maar ook de foto van de vijftienjarige Rosa uit Sittard wordt op indringende wijze getoond. In 1996 verdween ze toen ze een instelling verliet om te gaan winkelen. Er is nooit meer iets van haar vernomen.

Opbrengst voor acties vermiste kinderen

De opbrengst van de single wordt gebruikt om in de toekomst ook acties voor andere vermiste kinderen te kunnen financieren. Daarnaast wordt ingespeeld op de actualiteit: zodra een kind gevonden is, wordt de clip direct aangepast. Deze actie wordt ondersteund door Amber Alert en het KLPD en toegejuicht door de achterblijvers van vermiste kinderen.

We, The Firm

We, The Firm bestaat sinds begin 2012. Muziek maken is voor We, The Firm meer dan alleen 'willen rocken', het is een band met een missie. Zanger/gitarist Jeroen van Woezik is kort geleden vader geworden van een dochter. Tijdens het surfen op internet werd hij geraakt door de hoeveelheid vermiste kinderen en de onmacht en onzekerheid voor achterblijvers. Jeroen besprak het met de bandleden en We, The Firm besloot zijn steentje bij te willen dragen. En dat deden ze door middel van deze clip.

We, The Firm - 'Here I Stand'

Bekijk hier de aangrijpende clip van 'Here I Stand'.

Ster advertentie
Ster advertentie