3FM nieuws

The Temper Trap speelde great bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. The Temper Trap speelde great bij Giel

De vier Australische jongens van The Temper Trap kwamen woensdag bij Giel langs om De Speelplaats op zijn kop te zetten.

De band bestaat al vanaf 2005, maar brak pas in 2009 door met hun single 'Sweet Disposition' van het debuutalbum Conditions.

The Temper Trap

De naam van de band komt van hun favoriete plaat ‘The Lady Is A Tramp’ en hun favoriete film The Parent Trap. Gooi die twee bij elkaar, verbaster het en je hebt de Australische indierockband The Temper Trap. In 2009 verhuist de band naar Engeland om meer tijd door te brengen in Europa en ook hier een fanbasis op te bouwen. In Nederland weten de Aussies nog weinig airplay te halen en is er nog geen sprake van een doorbraak. Op Lowlands 2009 valt de band op en daardoor komt hun debuutalbum Conditions zomaar vanuit het niets binnen in de Nederlandse albumlijst.

The Temper Trap met 'Trembling Hands' bij Giel

De mannen schoven woensdag (27 juni) aan bij Giel om onder andere te praten over hun favoriete tracks van hun nieuwe album The Temper Trap. Om de band wakker te maken testte Giel of de heren een 'steady hand' hebben met één of andere spiraal. Dat viel nog vies tegen. Maar The Temper Trap maakte alles goed met de fragiele live-uitvoering van de nieuwe single 'Trembling Hands'.

The Temper Trap over de totstandkoming van hun album

Het nieuwe album van The Temper Trap kwam half mei uit. Wil je weten hoe het album tot stand kwam? Kijk dan hier naar het filmpje.

The Temper Trap op Rockin' Park

En dit jaar staan Dougie (zang), Lorenzo (gitaar), Jonathon (bas) en Toby (drums) samen ook nog eens op Rockin' Park. Wil je dat niet missen? Koop dan nog snel een kaartje. En dan krijg je de tweede gewoon gratis!

>> Kaartjes Rockin' Park

The Temper Trap - Need Your Love

Paul Rabbering koos 'Need Your Love' van The Temper Trap als Song of the Week.

Ster advertentie
Ster advertentie