3FM nieuws

Een verkeerde wissel is Nooit Grappig

  1. Nieuwschevron right
  2. Een verkeerde wissel is Nooit Grappig

De Franse spoorvervoerder SNCF heeft 2000 treinen besteld die bij nader inzien iets te breed voor de Franse perrons zijn.

De 2000 nieuwe treinen die de Franse spoorvervoerder SNCF heeft besteld passen niet op de rails en daarom worden de perrons nu aangepast. Dat blijkt een behoorlijk dure grap: de Franse overheid is straks namelijk 80 miljoen euro lichter. Foutje, bedankt.

Perron-geluk

De nieuwe treinen blijken niet op de vijftig jaar oude perrons van het merendeel van de 1200 stations in Frankrijk te passen. Volgens NOS wordt er in Frankrijk al gesproken van "de flop van de eeuw". Vooral in Lyon en de Pyreneeën zijn de problemen groot.

Niet op één spoor zitten

De blunder blijkt in miscommunicatie tussen SNCF en RFF te zitten. De spoornetexploitant bleek namelijk alleen de maten van oude perrons doorgegeven te hebben.

Geef jouw Nooit Grappig door!

De trein missen is Nooit Grappig. Welke creatieve Nooit Grappig kun jij bij dit nieuws bedenken? Laat het ons weten in een app'je. Je kunt je Nooit Grappig schrijven óf inspreken. Horen we jou vanmiddag op de radio?

>> Een app'je sturen kan rechtsboven op de homepage, via 3fm.nl/live of via je mobiel (inspreken kan alleen via de 3FM-app op je mobiel)

Ster advertentie
Ster advertentie