3FM nieuws

Joost met 'Florida 2009' in de 3FM Live Box

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost met 'Florida 2009' in de 3FM Live Box

Tussen de bezoekjes aan alle grote festivalpodia door, kwam Joost langs in de 3FM Live Box om zijn nieuwe track 'Florida 2009' te spelen. Het emotioneel geladen nummer, dat gaat over zijn overleden ouders, primeurde Joost tijdens Pinkpop 2022 waar hij per direct duizenden bezoekers wist te ontroeren. Ook in de 3FM Live Box was het moeilijk droog te houden.

Festivals

In 2019 beleefde Joost al hoogtepunten op Lowlands en Pukkelpop, niet wetende dat deze zomer alles zou overtreffen. Van Rock Wercher tot Pinkpop en WOO HAH! tot Zwarte Cross: Joost vliegt door het festivalseizoen en verovert harten overal waar hij komt. Op unieke wijze combineert de muzikant humor, walls of death en pure oprechte emotie.

Veel tracks van Joost bevatten persoonlijke teksten, refererend naar eigen ervaringen. In het interview met 3FM-dj's Mark en Mai vertelt hij hoe hij nu de vrijheid voelt om deze nummers te maken, mede omdat hij momenteel veel bezig is met zelfontdekking, traumatherapie en ontwikkelingen. Check het hele interview hier:

'Florida 2009'

In het nummer 'Florida 2009' neemt Joost je mee naar de crematie van zijn beide ouders, en het schelle contrast met de zorgeloze vakantie in Florida in 2009. De track werd voor het eerst live uitgevoerd op Pinkpop, waarvan de beelden een eigen leven zijn gaan leiden online. Met een Friese vlag om zich heengeslagen zat Joost op de rand van het podium en aan het einde van het nummer breekt hij. De emotie in de track grijpt je direct bij de keel, hoe vaak je het nummer ook hoort. Check de live versie in de 3FM Live Box hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Solar en Appelpop staan nog op de planning voor Joost, maar ook heeft hij net nieuwe data aangekondigd voor een tour langs verschillende poppodia in het najaar. Dus doe jezelf een lol en check vooral of hij binnenkort bij jou in de buurt komt!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie