3FM nieuws

Hoe Kensington-fotograaf Bart zich het schompes rende in de ArenA

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Kensington-fotograaf Bart zich het schompes rende in de ArenA

De doorgewinterde Fansington herkent hem direct: Bart Heemskerk, de huisfotograaf van Neerlands grootste rockband. Ook voor hem was de show in de ArenA een giga-klus, eentje die geen enkele andere Nederlandse fotograaf hem nadoet: hij rende zich twee uur lang het schompes om vanuit alle hoeken alle momenten vast te leggen.

"Ik heb een route uitgestippeld: in een tijdspan van een paar minuten moest ik van 7 verdiepingen hoog van de ene kant van de ArenA – bij het podium – helemaal naar de andere kant van de ArenA om zowel het traditionele fotomoment als de telefoonlampjes in het publiek vast te leggen. Het is wel een voetbalveld dat je dan aan het rennen bent, maar dan door krappe gangetjes. ’s Middags sprak ik de security al aan: "Kan de lift dan en dan klaarstaan?" Tegen de productie: "Kunnen de deuren in die gang open blijven?" En vervolgens heb ik het alvast getimed: hoe snel kom ik van de ene naar de andere kant? Het moment van de lampjes duurt maar 30 seconden, dat wil je echt niet missen."

Wil jij tot in detail weten hoe Bart zo'n show voorbereidt en wat Kensington daar zelf allemaal mee te maken heeft? Lees dan het hele artikel bij 3voor12!

Ster advertentie
Ster advertentie