3FM nieuws

3FM lanceert pagina op Spotify

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM lanceert pagina op Spotify

3FM komt als eerste radiostation in Nederland met een pagina binnen Spotify.

Meteen naar 3FM op Spotify


De publieke pop/rockzender laat z’n luisteraars wekelijks veel nieuwe muziek horen. 3FM ziet het als een service aan zijn luisteraars om via de Spotify 'app' als gids te fungeren voor nieuwe pop, rock en alternatieve muziek. De term app is overigens een internationaal gehanteerde term, maar het gaat om een pagina.

Tips van DJ's en Serious Talent op Spotify

Binnen het grote aanbod van muziek wijst 3FM de Spotify gebruiker de weg naar nieuwe pop/rockmuziek. De bezoeker van Spotify vindt hier de 3FM Megahit, het Album van de Week en het laatste muzieknieuws. Binnen de app geven 3FM jocks tips over nieuwe tracks en wordt aan 3FM Serious Talent een aanvullend podium geboden.

Social Radio

3FM maakt 'social radio': er is een continue dialoog tussen DJ's en luisteraars. De luisteraars geven input, reageren op de uitzending, geven een mening over muziek of de actualiteit en vragen platen aan. Andersom gidst 3FM de luisteraar door de vele releases die elke week verschijnen. De interactie tussen de luisteraars en de programma's verloopt via vele communicatiekanalen, zoals Facebook, Youtube, Twitter, Tumblr, Flickr en Pinterest. Vanaf heden dus ook via Spotify.

"Via Spotify kan je muziek uitwisselen. Ik vergelijk het met de cassettebandjes of cd’tjes die ik vroeger zelf samenstelde en deelde met vrienden. Er is binnen je vriendengroep vaak iemand die op de hoogte is van de laatste muziek. Voor veel luisteraars is 3FM dat. Met deze pagina op Spotify willen wij de mooie lijstjes met nieuwe muziek voor onze luisteraar gaan maken", zegt zendermanager Wilbert Mutsaers.

>> Bekijk de pagina / app binnen Spotify
>> Of lees het blog over de pagina

Ster advertentie
Ster advertentie