3FM nieuws

Zo is het om samen te werken met Beyoncé

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo is het om samen te werken met Beyoncé

De meest controversiële tekst van Lemonade blijkt dus niet door Beyoncé zelf geschreven.

© Parkwood Entertainment

Het is geen verrassing dat Beyoncé een flink team aan schrijvers om zich heen heeft, maar het gebeurt niet vaak dat zo'n tekstschrijver vertelt hoe dat er precies aan toe gaat. Diana Gordon, een van de Lemonade-schrijvers, liet iets over het schrijfproces los aan Entertainment Weekly.

Becky with the good hair

Lemonade is een thema-album dat maar om één ding lijkt te draaien: het vreemdgaan van Jay-Z. De tekst 'He only want me when I'm not there, he better call Becky with the good hair' werd de bekendste tekst van het album. De hele entertainmentwereld dook er bovenop: wié is Becky with the good hair?

Diana laat weten dat al deze ophef nogal onverwacht was. Zeker omdat de regel niet door Beyoncé werd geschreven, maar door Diana.

"Het was heel grappig om te zien dat het de hele wereld overging. En ik ben fucking blij, want Beyoncé is de enige die mijn woorden zo mag zingen!"

Diana kwam dus met het originele idee, maar Beyoncé gaf daar haar eigen draai aan. Diana heeft niet meer durven vragen wie Beyoncé uiteindelijk bedoelde met Becky, zelfs niet tijdens een pyjamafeestje waar ze voor werd uitgenodigd (ja, Queen B houdt ook gewoon pyjamafeestjes). Dus wie Becky with the good hair nou echt is? Beyoncé is de enige die dat ooit écht zal weten.

Daar gaat je werk

Als het om schrijven gaat noemt Diana Beyoncé een liedjeswetenschapper, een 'scientist of songs'. Niemand werkt zoals Beyoncé dat doet. Als je haar twee liedjes stuurt, kan het zomaar dat ze die compleet uit elkaar haalt.

"Ze verandert de structuur van een liedje altijd. Je weet nooit wat ze leuk gaat vinden!"

Beyoncé pakt een kant-en-klaar liedje en verbouwt het dan net zo lang tot ze helemaal tevreden is. Ze kan twee tekstregels uit het ene liedje halen, de melodie van het andere liedje gebruiken voor een couplet en dan zelf nog driekwart van het liedje schrijven. Het is dus een samenwerking, maar Beyoncé heeft altijd het laatste woord. Altijd.

Wil je weten waar alle Becky-heisa nou precies om gaat? Je vindt de lyric in 'Sorry' op 4:05 minuten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie