3FM nieuws

Imagine Dragons' video voor 'Thunder' is een soort sci-fi cultverhaal

  1. Nieuwschevron right
  2. Imagine Dragons' video voor 'Thunder' is een soort sci-fi cultverhaal

Stukje bij beetje laat Imagine Dragons meer muziek los van hun upcoming derde album. Na 'Believer' is het nu de beurt aan 'Thunder', die een stuk meer poppy klinkt dan zijn voorganger. Is deze track één grote meteorologische voorspelling of gaat het stiekem toch ergens anders over?

Thu-thun-thunder

Frontman Dan Reynolds vindt dat je nooit de verwachtingspatronen die de maatschappij heeft moet aannemen. Je moet je eigen dromen achterna jagen. Hij zingt dat hij daar vroeger ook mee dealde: als kind werd hem altijd verteld wat hij moest doen, maar daar is hij overheen gestapt. Zijn droom was om op het podium te staan en guess what... Da's best aardig gelukt.

De mensen die tijdens Dan's schoolperiode niet in hem geloofden en nu naar zijn concerten komen, krijgen het zwaar te verduren. Hij spreekt duidelijke taal: "You're always in the backseat. Now I'm smiling from the stage while you're clapping from the nosebleeds". De nosebleeds zijn de stoelen achter in een concertzaal, de goedkopere plekken met minder zicht.

Sci-fi Dragons

De video sluit wel aan bij het thema van de track: je ziet niet alleen de band, maar ook een aantal sciencefiction-achtige wezens die duidelijk anders zijn dan de rest. Je ziet hen temidden van een groepje schapen (mooie symboliek, natuurlijk) en in een stad die regelrecht uit 2080 lijkt te komen. Spacey shit! Check de gloednieuwe video hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie