3FM nieuws

Courtney Barnett op Pinkpop 2022: "A lot of my lyrics are about friends and people in my life"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Courtney Barnett op Pinkpop 2022: "A lot of my lyrics are about friends and people in my life"

Het is alweer een tijdje geleden dat we de Australische Courtney Barnett konden bewonderen in Europa, maar vol enthousiasme stond ze afgelopen zaterdag klaar op Pinkpop. Vlak voor haar optreden sprak 3FM-dj Mark met de indierocker en bespraken ze haar nieuwe album Things Take Time, Take Time en welke invloed corona heeft gehad op haar muziek.

Optreden na corona

2018 was de laatste keer dat Courtney Barnett te zien was in Nederland. Afgelopen zaterdag stond de zangeres en haar band dan ook vol enthousiasme te wachten totdat ze het Nederlandse podium op mochten klimmen. "Ik heb het publiek nog niet gezien, maar mijn band en ik hebben zin om te spelen! Het is fijn om weer terug te zijn." Vooral na de strenge lockdown in Australië is de indierocker dankbaar dat ze weer kan touren met haar band. "Het is raar, maar het is ook geweldig."

Things Take Time, Take Time

Tijdens de lockdown kreeg de zangeres tijd om na te denken. Zo vertelde ze in een interview met The Guardian dat er een soort pijnlijke verschuiving was in haar brein. "Ik voelde dat ik me op een andere manier openstelde." En dat is ook te horen op Things Take Time, Take Time, het nieuwe album van de zangeres. "Het maken van dit album was best een eenzaam proces zo tijdens lockdown, covid en al die dingen." Tijdens het schrijven woonde de Australiër op zichzelf in een klein appartementje in Melbourne. "Daardoor voelt én klinkt het album voor mij ook heel klein. Eigenlijk documenteert het die tijd."

Check het hele interview hier:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie