3FM nieuws

Sue the Night neemt je mee naar vervlogen tijden

  1. Nieuwschevron right
  2. Sue the Night neemt je mee naar vervlogen tijden

Clipprimeur! Sue the Nights nieuwe single 'The World Below' heeft een prachtige bijpassende video, die je hier exclusief kunt bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Haarlemse singer-songwriter Sue the Night, oftewel Suus de Groot, werd met haar band oktober 2014 benoemd tot 3FM Serious Talent. Je kent ze van nummers als 'The Whale' (ex-3FM Megahit) en 'Fool's Gold'. Nu zijn ze terug met een eerste voorproefje van album #2, dat voor early 2017 op de planning staat. We spraken Suus over de nieuwe release!

Lekkere bak melancholie

'The World Below' werd bij 3FM goed ontvangen en belandde meteen op de playlist. Het nummer is overgoten met een lekker laagje melancholie, maar dat hoeft niet per se negatief te zijn. Wat wil Suus vertellen met de track?

"'The World Below' beschrijft een vriendschap die voorbij is gegaan. Het gebeurt vaak dat je een vriend of vriendin hebt en ziet dat ze zichzelf kwijtraken. Ze verliezen zichzelf en je kunt niet ingrijpen, waarna je dus zelf je eigen pad moet kiezen."

De video is geschoten in een vintage stijl, op VHS. Ook bevat de video beeldmateriaal uit Suus' jeugd, geschoten op 8mm tape.

"Mijn vader was vroeger altijd bezig met een soort van jaarverslagen filmen. Je had maar een halfuurtje op zo'n tape en ze waren superduur, dus er zat heel veel werk in. Hij maakte een soort van draaiboek van wat 'ie erin wilde hebben en schoot dan steeds een klein stukje. Die originele beelden zijn gebruikt en matchen perfect met het melancholische in het nummer."

Symboliek

In de video zie je naast deze jeugdbeelden ook Suus in een weids landschap, wat ook gelinkt is aan de titel, boodschap én artwork van de track.

"We zijn expres op zoek gegaan naar een weids landschap dat het vogelvrije gevoel mooi weergeeft. Een beetje 'up high versus the world below', dat gevoel. Het gaat om vrijheid... Matcht jouw pad niet met dat van de ander? Dan moet je het laten gaan, je bent zo vrij als een vogel."

© Rona Lane

Schrijven zul je!

'The World Below' is een eerste voorproefje van album nummer twee, waarvoor Suus degene is die de ruwe demo's aanlevert. Ze schrijft tot ze 'zelf helemaal leeg is' en daarna gaat het materiaal naar de 5 bandleden, met daarin Thijs van der Klugt en Linda van Leeuwen op het productiefront. Ieder geeft zijn eigen input en sound aan het geheel.

Met zes man en zes meningen kan het dus best een tijdje duren voor je een album bij elkaar hebt. De nieuwe, nog titelloze, plaat staat gepland voor 2017. Dat duurt nog best een tijdje, waarom is er nu al een eerste single?

"We hebben de meeste songs al geschreven en er inmiddels drie opgenomen. Met 'The World Below' waren we zó blij dat we het meteen de wereld in wilden sturen. De release van het album staat zo ver in de toekomst omdat we er geen haastklus van willen maken. Liever als verrassing wat eerder, dan tegen de klok in moeten werken!"

Meer Sue?

>> Sue the Nights favoriete 3FM-momenten
>> Sue the Night op De Speelplaats

Ster advertentie
Ster advertentie