3FM nieuws

Record Store Day: Wat zijn Franks favoriete vinyltjes?

  1. Nieuwschevron right
  2. Record Store Day: Wat zijn Franks favoriete vinyltjes?

Frank viert Record Store Day graag mee en draaide daarom vrijdag 17 april alleen maar vanaf vinyl in de Bende van Van der Lende. We vroegen hem naar zijn drie favoriete plaatjes.

Record Store Day

Zaterdag 18 april wordt wereldwijd tastbare muziek gevierd. Special voor Record Store Day worden honderden bijzondere releases uitgebracht, die alleen die dag in de platenzaak te vinden zijn. In veel winkels zijn ook intieme optredens van artiesten. Om Record Store Day mee te vieren besloot Frank van der Lende om zijn complete show vanaf vinyl te draaien. We lieten hem zijn drie favoriete plaatjes uitzoeken.

David Bowie - The Best Of Bowie

"Dit een verzamelaar, echt handig want dan heb je meteen alle liedjes. En deze hoes is extra tof omdat al zijn karakters erop staan. Veertien verschillende uiterlijken. Heel tof, want dan heb je niet alleen een samenvatting van zijn muziek, maar ook van hem als stijlicoon."

Grease - Soundtrack

"Grease is echt mijn lievelingsfilm. Daar durf ik wel voor uit te komen. En vooral vanwege de muziek. Ik heb de uitgebreide vinylversie, waar ook alle liedjes op staan die ze onder de film gebruikt hebben. En dit is zo'n hoes die je open kan klappen, met superveel foto's van de film. John Travolta en Olivia Newton John bij het strand enzo. Supertof!"

The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

"Dit is een bijzondere. Die heb ik van een vriendin uit Engeland gekregen voor mijn verjaardag, per post. Sowieso is die hoes supertof, met al die bekende mensen erop. Marilyn Monroe en Charlie Chaplin enzo. Dat is echt een zoekplaatje. En als je deze versie openslaat heb je zo'n spacende lsd-trip. Heel cool. Maarrr, het meest bijzondere is wel als je dan het vinyl er uithaalt, dan is hij gewoon groen!"

"Sowieso luister ik lekker veel Beatles op vinyl nu. Want normaal luister ik via Spotify, maar wie staan daar niet op? Jazeker: The Beatles. Dus dan luister ik ze van plaat."

Luister naar de Record Store Day editie van De Bende van Van der Lende in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 april.

Ster advertentie
Ster advertentie