3FM nieuws

Handgeschreven songtekst Bob Dylan 1,5 miljoen euro waard

  1. Nieuwschevron right
  2. Handgeschreven songtekst Bob Dylan 1,5 miljoen euro waard

Een handgeschreven songtekst van Bob Dylans 'Like A Rolling Stone' heeft dinsdag 24 juni meer dan 2 miljoen dollar (1,5 miljoen euro) opgeleverd.

Bob Dylan schreef 'Like A Rolling Stone' op 24-jarige leeftijd, in 1965. De tekst werd dinsdag 24 juni voor 1,5 miljoen euro geveild in het internationale veilinghuis Sotheby's in New York. Dat is meer dan het veilinghuis van te voren verwachtte.

'Like A Rolling Stone' op vier velletjes postpapier

Bob Dylan schreef 'Like A Rolling Stone', een van zijn bekendste liedjes, in 1965 op vier velletjes postpapier van een hotel. Er bestaan meerdere opzetjes van het nummer. Toch wordt dit exemplaar beschouwd als de enige nog bestaande versie van de uiteindelijke tekst.

Vriend en zakenpartner Bob Dylan verkocht songtekst

De songtekst werd verkocht door een vriend en zakenpartner van Bob Dylan uit Californië. Hij kocht de vier velletjes drie jaar geleden van de Amerikaanse zanger en componist. Een bijgevoegde verklaring van Bob Dylans advocaat bevestigt de authenticiteit van het stuk.

Notities en aantekeningen van Bob Dylan

De songtekst bevat notities, doorhalingen en toevoegingen van Bob Dylan. Er staan ook kleine tekeningetjes in de kantlijn van het papier, onder andere van een schoen en een hoed. Bob Dylan vond 'Like A Rolling Stone' eind 1965 een van zijn beste nummers.

Bob Dylan - 'Like A Rolling Stone'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie