3FM nieuws

remme met nieuwe single 'not going anywhere' in de 3FM Live Box

foto: still van het optreden
  1. Nieuwschevron right
  2. remme met nieuwe single 'not going anywhere' in de 3FM Live Box

Niemand minder dan remme kwam Rob & Wijnand vanmorgen vergezellen tijdens de Ochtendshow. Uiteraard kwam hij gewapend met muziek, hij speelde zijn nieuwe track 'not going anywhere' dat hij speciaal voor zijn moeder heeft geschreven.

Lied voor zijn moeder

Het is een persoonlijk nummer met een upbeat sound en positief geluid, waarin het krachtige verhaal centraal staat van de sterke band die hij heeft met zijn moeder. Zij kreeg enkele jaren geleden te kampen met een vorm van kanker, waar ze gelukkig goed doorheen is gekomen. Die intensieve periode zette Remme aan het denken.

"Ik was aan het nadenken over de dingen die ik wel en niet heb uitgesproken tegen haar." Daarom is hij begin dit jaar voor een schrijfsessie naar Berlijn gegaan om te werken aan nieuw materiaal. Daar is zijn debuut-EP missing home uitgekomen, die afgelopen vrijdag is uitgebracht. Deze EP bevat vijf nieuwe tracks. "De verstandhouding met mijn moeder en de dankbaarheid die ik voel voor haar en voor alles wat ze voor hem heeft gedaan door de jaren heen, vormen de basis van het nummer." Vorige week sprak Dean Lewis zich ook al uit over dit thema wat resulteerde in een emotioneel optreden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

remme

remme is singer-songwriter, gitarist en pianist. Hij wordt geïnspireerd door artiesten als Fleetwood Mac, Jeff Buckley, Michael Jackson en Justin Bieber. Klassieke popschrijvers als voorbeeld dus. Voor zijn eigen tracks haalt hij zijn inspiratie uit alles om hem heen in z'n leven. Zijn eerste single 'get older' werd uitgebracht tijdens Eurosonic Noorderslag 2020 en werd meteen een succes. Vanaf dat moment scoort hij meerder hits. In 2021 weet hij zelfs het EK-anthem te pakken bij de NOS met zijn hit 'the moment'.

Tour

remme tourt momenteel door Nederland en heeft nog 2 geplande concerten staan. De volgende tourdatum is in Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen, daarna in Simplon in Groningen.

Ster advertentie
Ster advertentie