Giel: Moederkoek smaakt naar gehakt
- Nieuws
- Giel: Moederkoek smaakt naar gehakt
Weer een wens van Giel is in vervulling gegaan. Hij at de door Pierre Wind bereide moederkoek tijdens zijn uitzending op 18 mei.
Giels plan in de koelkast
Carnivoor Giel beet zich vijf jaar geleden al eens vast in de zoektocht naar een placenta. Het plan werd uiteindelijk op een lager pitje gezet, totdat een onlangs bevallen vriendin van Giel hem een moederkoek aanbood.
Pierre Wind bereidt moederkoek
De placenta die Giel ter beschikking had, werd donderdagochtend in alle vroegte door de Haagse chefkok Pierre Wind bereid in diverse gerechten. Giel kon zich verheugen op een ochtend moederkoekhappen.
Loempia en hamburger van moederkoek
Om te beginnen fabriceerde hij van het weefsel een placentaloempia, gevolgd door een hamburger van placenta. Volgens Pierre de beste manier om de placenta in zijn meest pure vorm te proeven.
Giel Beelen eet placenta
Het enige wat volgens Giel nog ontbrak was een glaasje moedermelk, maar voor de rest viel het vruchtbare maal hem wel mee. "Hoewel je er nooit aan moet denken wat het ooit geweest is." De smaak deed hem aan tartaar denken.