3FM nieuws

Snow Patrol vervangt nieuw materiaal

  1. Nieuwschevron right
  2. Snow Patrol vervangt nieuw materiaal

Gary Lightbody onthult dat Snow Patrol voor zijn zevende album het oorspronkelijke materiaal vervangt voor nieuwe tracks.

Frontman Gary Lightbody leed aan een zwaar 'writer's block'. Met het Europese succes van het zesde album Fallen Empires, is de zanger niet helemaal tevreden. Het is hem namelijk nog niet gelukt om met Snow Patrol Amerika te veroveren. Daarom legt hij de lat voor het volgende album weer een stuk hoger.

Snow Patrol schrapt album-materiaal

Gary onthulde woensdag (27 juni) in het Britse muziekblad NME dat hij definitief met zijn schrijversblok heeft afgerekend. Hij heeft hiervoor het oorspronkelijke materiaal voor het zevende album in één keer geschrapt. Vervolgens is de zanger meteen opnieuw gaan schrijven.

Gary schrijft 'mind- boggling' tracks

Over dit proces vertelt Gary zelfverzekerd: 'We recorded a second album during the 'Fallen Empires' session. But we've scrapped that one now. The songs I've been writing recently are light years away from anything I've ever done. It's mind-boggling stuff.'

Gary wil dolgraag naar Amerika

Snow Patrol is groots in Europa, maar in Amerika zet de band maar geen voet aan wal. Gary doet uit de doeken dat hij niet rust voordat dit is gelukt: 'I won't be happy though until we're huge in America, in fact, until we're huge all round the world. I'm always striving to make the best album. I don't want to settle for anything less.' Gelukkig beseft de ambitieuze zanger wel dat hij heel tevreden mag zijn met wat Snow Patrol al heeft bereikt.

Ster advertentie
Ster advertentie