3FM nieuws

Intiem concert Anouk in Toomler

  1. Nieuwschevron right
  2. Intiem concert Anouk in Toomler

Anouk betoverde vrijdagnacht een select gezelschap genodigden in Toomler met een onvergetelijk miniconcert.

Een ongewone setting voor een rockster, maar daarom niet minder geschikt voor een intiem optreden voor amper 175 mensen. Het zal even geleden zijn dat Anouk voor zo'n kleine groep mensen optrad, maar vrijdagnacht waagde ze zich eraan.

Anouks optreden in Toomler

Toomler, de comedyclub onder het Amsterdamse Hilton Hotel, was ontdaan van de gebruikelijke stoeltjes en tafels, zodat de aanwezige fans en prijswinnaars dicht op het podium konden komen staan. Up close and personal was wel van toepassing, want toen de zangeres rond kwart over een het podium beklom (een opstap van amper 30 centimeter) bleek ze wel heel erg dichtbij het publiek te zitten.

Amsterdam valt stil bij Anouk

Met een setlist die langer en langer bleek te worden naar mate de avond vorderde, werd het optreden van Anouk one of the great ones. De aanwezigen in Toomler luisterden zwijgzaam tijdens de nummers, om daarna met een luid applaus duidelijk te maken trots te zijn op de ietwat verlegen ogende Anouk.

'What Have You Done', Anouk?

Jenny Lane en Shirma Rouse, de twee dames die samen met de puik bebrilde Ricardo Burgrust de backingvocals voor hun rekening namen, sloten af met 'What Have You Done' , de cover van 'Onderweg' van Abel. En daarna viel het stil. De zaal druppelde leeg, de stoelen en tafels werden weer op hun plek geschoven en de nagloeiende fans verdwenen in de Amsterdamse nacht.

Gemist? Foto en video!

De foto's links van Anouk in Toomler werden gemaakt door 3FM fotograaf Ben Houdijk. Ondertussen zijn er filmpjes opgedoken gemaakt door gelukkige aanwezigen. Deze geven iedereen die er niet was toch een beetje een indruk van een zeer bijzondere avond.

Ster advertentie
Ster advertentie