3FM nieuws

3voor12: Sticks was drie uur lang co-host van Roosmarijn

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Sticks was drie uur lang co-host van Roosmarijn

Doag! Je kent 'm van Dazzled Sticks, Great Minds, de Fakkelbrigade en natúúrlijk van Opgezwolle: Junte Uiterwijk alias Sticks, een van de meest veelzijdige rappers van Nederland. Hij presenteerde dinsdag 3voor12 Radio samen met Roosmarijn!

(Fotograaf: Jelmer de Haas)

Dik vijftien jaar alweer, bijna zijn halve leven, is Sticks bekend als kwaliteitsleverancier van Nederhop. Spuugdingen Op De Mic kwam uit in de zomer van 2001, en dat maakte van Sticky Steez, Phreako Rico en Dippy Delic in een klap dé hiphop-sensatie van het land. Opgezwolle bestond officieel tot november 2007, maar Junte Uiterwijk gooide ook met andere projecten hoge ogen: de Fakkelbrigade met o.a. Typhoon, A.R.T. en Rico, Great Minds met Jiggy Djé, Winne en Dr. Moon en Dazzled Sticks, zijn samenwerking met Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid/Voicst).

Vrijdag 18 maart vieren Rico & Sticks hun uitgebreide oeuvre met een grote #OpgezwolleTotNu-show in de HMH, daarna trekken ze met een groots opgezette tour het land in. In aanloop naar die optredens was Sticks vanavond te gast in 3voor12 Radio om terug en vooruit te kijken en veel van zijn favoriete platen te draaien.

Beluister de hele uitzending hier:

De favorieten van Sticks

Allereerst was Sticks (met een knipoog) verongelijkt dat Dazzled Sticks niet is genomineerd voor de 3FM Awards en bashte hij (ook met een knipoog) De Staat en frontman Torre Florim, om vervolgens een plaat van ze aan te vragen. Hij blikte vooruit op de #OpgezwolleTotNu-show in de HMH ("we gaan héél veel nummers spelen, meer dan 30, soms in medleys, soms in megamix, met een beetje gabber en een beetje ska. Ja, én met een LED-scherm!"), terug op de begintijd van Opgezwolle, en sprak over zijn favoriete rappers van eigen bodem. Luister hieronder zijn playlist met favorieten en bekijk ook de highlights van de uitzending.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk hieronder de opname van de #OpgezwolleTotNu-show op Lowlands 2015 terug:

Ster advertentie
Ster advertentie