3FM nieuws

Nieuwe track van Killers-drummer

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe track van Killers-drummer

Ronnie Vannucci vertelt over zijn soloproject en premiert nieuwe track No Whiskey.

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Vannucci's soloproject Big Talk. 'No Whiskey' is zojuist in première gegaan. Deze tweede single van het album is op iTunes te vinden en online is die exclusief te beluisteren op Spin.com. Klik hier om het te beluisteren.

In een uitgebreid interview met Spin.com vertelt de drummer van The Killers zelf meer over zijn tweede band.

Het begin van Big Talk

Vannucci werkte tijdens de break van The Killers aan zijn soloproject Big Talk. Bij The Killers zich hij achter de drums, maar dat is niet het enige wat Vannucci kan. “I’ve always tinkered around with other instruments and I found myself wanting to just play,” zegt hij. Bij Big Talk doet hij dan ook heel veel zelf, met hulp van goede vriend en gitarist Taylor Milne.

Een andere vriend, een van de oprichters van Weezer en voormalige bassist bij die band, Matt Sharp had ook een belangrijke rol bij het ontstaan van Big Talk. Hij was een van de eeste waar Vannucci zijn demo’s aan liet horen en die hem pushte om ze uit te brengen. Vannucci “He kept encouraging me, saying 'This doesn't suck as bad as you think it sucks."

Debuutalbum Big Talk

Het titelloze debuutalbum is inmiddels af en verschijnt in juli. Tayler Milne haalde Joe Chicarelli (The Strokes, My Morning Jacket) erbij voor de productie van het album en Alan Moulder (U2, Foo Fighters) mixte het af.

Vannucci als frontman

Vannucci is bij Big Talk ineens het gezicht van een band. De verschuiving van drummer, waar hij meer op de achtergrond opereert, naar frontman vind hij behoorlijk eng maar leuk. “For me, it’s nerve-wracking as hell, and fun. But you never know until you give it a shot,” zegt Vannucci. “Aren't most drummers trapped frontmen anyway?”

Hieronder is ‘Getaways’, de eerste single van Big Talk, te beluisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie