3FM nieuws

Jack White reageert op zijn eigenaardige tour rider

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack White reageert op zijn eigenaardige tour rider

Jack White heeft gereageerd op zijn eigenaardige tour rider die begin februari werd gepubliceerd. In die rider - de lijst met eisen waaraan de backstageruimte van een artiest moet voldoen - stonden nogal opmerkelijke eisen.

"For God Sakes!", reageert Jack White in een open brief op de website Third Man. De zanger van The White Stripes reageert in de brief op de vele verhalen die er de afgelopen weken over zijn opmerkelijke tour rider zijn geschreven.

Eisen

In zijn tour rider stond onder meer een guacamole-recept. Van dat recept mocht onder geen beding worden afgeweken. Een andere eis: bananen zijn ten strengste verboden. "Dit is geen bananentour. We willen geen enkele banaan zien, waar dan ook in het gebouw", stond te lezen in zijn tour rider.

Reactie

In zijn open brief zegt Jack dat hij eigenlijk helemaal geen specifieke eisen heeft. "Ik weet dat ik om heel veel dingen kan vragen, maar in feite vraag ik NERGENS om", zegt The White Stripes-frontman. "Ik neem mee wat ik nodig heb, en dat is niet veel."

Volgens Jack is alles wat op zijn tour rider staat voor zijn crew en bandleden. Het guacamole-recept is volgens hem een grapje van zijn manager. En het verbod op bananen heeft er volgens Jack mee te maken dat een bandlid allergisch is voor fruit. Waarom alleen bananen dan verboden zijn, blijft een raadsel.

Ster advertentie
Ster advertentie